Moški z brado so boljši partnerji, pravi znanost
V zraku · odnosi

Ženske se težko uprejo bradi in četudi ne bodo priznale, je to njihova slaba točka – in tako je prav, da je znanost potrdila, da so moški z brado boljši partnerji.

Brade so pred leti, ob rojstvu hipsterstva, prvič zares prišle na svoj račun. Fenomen je seveda vstopil tudi kroge znanstvenikov, ki so opravili nešteto raziskav, povezanih z moško brado, predvsem, kakšen vpliv ima ta v svetu partnerskih odnosov.

Poleg tega, da so znanstveniki že ugotovili, da igra brada pomembno vlogo pri privlačnosti za nasprotni spol, so ti razvozlali še en misterij – moški z brado naj bi bili tudi boljši partnerji. In kakšno zvezo ima s tem brada?

V raziskavi so se raziskovalci spraševali, ali imajo moški z brado prednost pri osvajanju v primerjavi z moškimi brez brade. Da bi prišli do tega rezultata, je 8500 žensk ocenjevalo fotografije moških glede na to, koliko so jim privlačni in v kakšnem razmerju bi bile z njimi – daljšem ali krajšem.

Večina žensk je rekla, da so moški z brado privlačnejši in so boljša izbira za dolgoročno razmerje. Takšno prepričanje naj bi ženske imele zaradi tega, ker jih privlačijo značilnosti, ki nakazujejo na visoko stopnjo testosterona. Brada, skupaj s širokimi rameni, globokim glasom in izrazito čeljustjo, je znak, da je moški zrel, se pripravljen zavezati in varovati svojo žensko.

Vendar so tudi tukaj izjeme – če ima moški preveč testosterona oziroma moških lastnosti, si želijo imeti ženske z njimi le krajše razmerje, saj so prepričane, da so takšni moški nezanesljivi.

Kaj menite vi? So moški z bradami zares “poročni material”?

Inteligentnost svojega partnerja po navadi precenjujemo Inteligentnost svojega partnerja najverjetneje precenjuješ, pravi znanost fezbot2000-V4CU3OBsrEk-unsplash Zakaj je pomembno da svoje prijatelje kdaj pokličeš, ne pa jim samo pišeš? 5 stvari, ki ti povedo, da imaš ob sebi sanjsko osebo 5 dejanj, ki ti povedo, da imaš ob sebi sanjsko osebo before-midnight-stills-wallpaper-2 Teh 38 vprašanj moraš zastaviti partnerju, s katerim želiš resno razmerje ·