fbpx

Znanost je potrdila: moški z brado so boljši partnerji

Ženske se težko uprejo bradi in četudi ne bodo priznale, je to njihova slaba točka – in tako je prav, da je znanost potrdila, da so moški z brado boljši partnerji.

Brade so pred leti, ob rojstvu hipsterstva, prvič zares prišle na svoj račun. Fenomen je seveda vstopil tudi kroge znanstvenikov, ki so opravili nešteto raziskav, povezanih z moško brado, predvsem, kakšen vpliv ima ta v svetu partnerskih odnosov.

Poleg tega, da so znanstveniki že ugotovili, da igra brada pomembno vlogo pri privlačnosti za nasprotni spol, so ti razvozlali še en misterij – moški z brado naj bi bili tudi boljši partnerji. In kakšno zvezo ima s tem brada?

Brada igra pomembno vlogo pri privlačnosti za nasprotni spol.
Brada igra pomembno vlogo pri privlačnosti za nasprotni spol.

V raziskavi so se raziskovalci spraševali, ali imajo moški z brado prednost pri osvajanju v primerjavi z moškimi brez brade. Da bi prišli do tega rezultata, je 8500 žensk ocenjevalo fotografije moških glede na to, koliko so jim privlačni in v kakšnem razmerju bi bile z njimi – daljšem ali krajšem.

Večina žensk je rekla, da so moški z brado privlačnejši in so boljša izbira za dolgoročno razmerje. Takšno prepričanje naj bi ženske imele zaradi tega, ker jih privlačijo značilnosti, ki nakazujejo na visoko stopnjo testosterona. Brada, skupaj s širokimi rameni, globokim glasom in izrazito čeljustjo, je znak, da je moški zrel, se pripravljen zavezati in varovati svojo žensko.

Vendar so tudi tukaj izjeme – če ima moški preveč testosterona oziroma moških lastnosti, si želijo imeti ženske z njimi le krajše razmerje, saj so prepričane, da so takšni moški nezanesljivi.

So moški z bradami zares tako boljši?
So moški z bradami zares tako boljši?

Kaj menite vi? So moški z bradami zares “poročni material”?

Dodatne Informacije

Več informacij:
espace.library.uq.edu.au

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!