Znanost je potrdila: moški z brado so boljši partnerji

Zadnjič posodobljeno: :

Ženske se težko uprejo bradi in četudi ne bodo priznale, je to njihova slaba točka – in tako je prav, da je znanost potrdila, da so moški z brado boljši partnerji.

Brade so pred leti, ob rojstvu hipsterstva, prvič zares prišle na svoj račun. Fenomen je seveda vstopil tudi kroge znanstvenikov, ki so opravili nešteto raziskav, povezanih z moško brado, predvsem, kakšen vpliv ima ta v svetu partnerskih odnosov.

Poleg tega, da so znanstveniki že ugotovili, da igra brada pomembno vlogo pri privlačnosti za nasprotni spol, so ti razvozlali še en misterij – moški z brado naj bi bili tudi boljši partnerji. In kakšno zvezo ima s tem brada?

Brada igra pomembno vlogo pri privlačnosti za nasprotni spol.
Brada igra pomembno vlogo pri privlačnosti za nasprotni spol.

V raziskavi so se raziskovalci spraševali, ali imajo moški z brado prednost pri osvajanju v primerjavi z moškimi brez brade. Da bi prišli do tega rezultata, je 8500 žensk ocenjevalo fotografije moških glede na to, koliko so jim privlačni in v kakšnem razmerju bi bile z njimi – daljšem ali krajšem.

Večina žensk je rekla, da so moški z brado privlačnejši in so boljša izbira za dolgoročno razmerje. Takšno prepričanje naj bi ženske imele zaradi tega, ker jih privlačijo značilnosti, ki nakazujejo na visoko stopnjo testosterona. Brada, skupaj s širokimi rameni, globokim glasom in izrazito čeljustjo, je znak, da je moški zrel, se pripravljen zavezati in varovati svojo žensko.

Vendar so tudi tukaj izjeme – če ima moški preveč testosterona oziroma moških lastnosti, si želijo imeti ženske z njimi le krajše razmerje, saj so prepričane, da so takšni moški nezanesljivi.

So moški z bradami zares tako boljši?
So moški z bradami zares tako boljši?

Kaj menite vi? So moški z bradami zares “poročni material”?

Dodatne Informacije

Več informacij:
espace.library.uq.edu.au

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 astroloških parov, ki so vselej odlične kombinacije za srečen odnos