caf83296-4160-4e2e-9855-d42a5ade5d15
Utrip mesta · dom

Izbiranje barv se lahko izkaže za pravo nočno moro. Še posebej, ko se človek po začetnem navdušenju začne zavedati, da lahko majhen korak v napačno smer vodi v leta nezadovoljstva. Če razmišljate o pomladanskem beljenju, je ta članek kot nalašč za vas. Preberite, katere so najboljše barve za hišne prostore po mnenju znanstvenikov.

Najboljše barve za hišne prostore:

Spalnica: pepelnato modra

Modro povezujemo z občutkom pomirjenosti in počitka. Spalnica, je morda najpomembnejši prostor v hiši, saj nam omogoča, da si odpočijemo in se napolnimo z energijo. Za ta prostor uporabite nežne tone pepelnato modre, ki spominja na spokojno mračno nebo. Izogibajte se kričečim odtenkom.

Pisarna: olivno zelena

Zelena barva se povezuje z ustvarjalnim mišljenjem. Domačo pisarno lahko tako prepleskate v najrazličnejše odtenke zelene, še posebej lepa izpade nežna olivno zelena barva. Če vam slednja ni pri srcu, lahko uporabite tudi druge odtenke ali barve, a v nobenem primeru ne prebarvajte pisarne rdeče.

Kuhinja: makovo rdeča

Kuhinja v nasprotju s spalnico in pisarno dovoljuje malo več izrazne svobode. Je prostor, kjer se dnevno vršijo ustvarjalne aktivnosti, zato je izbira barv zelo široka. Priporočamo makovo rdečo, ki bo prostoru dodala topel pridih. Izogibajte se zeleno rumenim odtenkom, saj ti evolucijsko zavirajo apetit.

Kopalnica: rožnata

Čeprav so kopalnice klasično opremljene v beli barvi, pa lahko mirno posežete po alternativi. Problem bele barve je, da hitro privede do občutka sterilnosti, poleg tega pa se na njej pozna vsak madež. Če se tem neprijetnostim želite izogniti, vam priporočamo, da kopalnico opremite z rožnatimi ploščicami.

Dnevna soba: bela

V nasprotju s kopalnico bo dnevni sobi belina dodala širino in odprtost, poleg tega pa bo pripomogla k boljši osvetlitvi prostora.

PREBERITE ŠE: Ikea prestavila kuhinjo iz recikliranih plastenk

Steve Jobs, Macintosh in Seiko Seiko obuja ročno uro, ki jo je slavno naredil Steve Jobs Ikea Kungsbacka Ikea predstavila kuhinjo iz recikliranih plastenk Vzglavnik Somnox Somnox – vzglavnik, ki diha kot človek in vas zaziba v spanec Ležanik Daydream Daydream: inovativni ležalnik za sproščanje, kjer se rojevajo sanje · · · ·