Opel Corsa-e
Utrip mesta · mobilno

Opel praznuje 120. obletnico obstoja, zato so ob tem jubileju predstavili nekaj svežega in vznemirljivega – nova Opel Corsa-e ni le na prvi pogled simpatična, temveč se lahko pohvali še s povsem električnim pogonom.

Nova Opel Corsa-e je prava stvar za obeležitev 120. obletnice Oplovega obstoja!
Šesta generacija priljubljenega avtomobila je tokrat na voljo v popolnoma električni obliki – poganja jo motor z močjo 100 kW (136 KM), kar je dovolj, da bo novinka agilna in predvsem zabavna. 100 kilometrov na uro doseže v 8,1 sekunde.

Baterija s kapaciteto 50 kWh ima dovolj energije za do 330 kilometrov dolgo pot, do 80% pa jo je mogoče napolniti že v 30 minutah. Opel ponuja 8 let garancije na baterijo, njeno delovanje pa lahko spremljamo preko aplikacije myOpel.

Poleg dinamično športnega dizajna se Corsa-e pohvali s tehnologijo, ki jo srečujemo pri avtomobilih višjega cenovnega razreda – zdah imamo na voljo matrične žaromete IntelliLux LED, ki jih je Opel prvič ponudil v segmentu manjših avtomobilov.

Šesta generacija avtomobila Opel Corsa-e je na prvi pogled podobna predhodnici, a s to razliko, da so nove linije ostrejše. Notranjost ponuja nove telematske vsebine, kot je spremljanje prometa v realnem času, ki jih je mogoče spremljati preko 7- ali 10-palčnega zaslona. Novinka bo v primerjavi s peto generacijo lažja, poleg elektromotorja pa se bodo kasneje pridružili še bencinski in dizelski motorji.

Na podatke o ceni avtomobila Opel Corsa-e bomo morali še počakati!

Galerija: Opel Corsa-e

Opel Corsa-eOdpri galerijo
Unicorn Scooter: električni skiro, ki poskrbi tudi za prtljago Unicorn Scooter: električni skiro, ki poskrbi tudi za prtljago ŠKODA Scala ŠKODA Scala: povsem nekaj drugega kot njen predhodnik Unu Unu: ultrapameten električni skuter, ki ga upravljaš z aplikacijo Earth Traveler Teardrop Trailers: ultralahka počitniška prikolica, ki jo lahko poganja kolo Earth Traveler Teardrop Trailers: ultralahka počitniška prikolica, ki jo lahko poganja kolo · ·