Novi Volkswagen Polo (2017)
Utrip mesta · mobilno

Zgodba Volkswagnovega Pola se je začela leta 1975. Polo je osvajal svet v petih generacijah, ki so jih prodali v več kot 16 milijonih primerkih. Prelomno je bilo leto 2001, ko Polo dobi svoje značilne okrogle žaromete in z njimi postane najbolje prodajani Polo vseh časov. Leto 2017 nam je prineslo zdaj že šesto generacijo Pola, ki se je ponovno namenila zapeljati ljudske množice. Tukaj je novi Volkswagen Polo (2017), ki že vozi po slovenskih cestah.

Novi Volkswagen Polo (2017) ne spreminja že preverjenega in uspešnega recepta, temveč samo dodaja in posodablja svoj dizajn in tehnologijo. Nova oblika sledi Volkswagnovim trendom in ima linije zelo podobne tistim, ki jih nosi njegov večji brat Golf. Polo je v dolžino pridobil 8 centimetrov in ima zaradi tega medosno razdaljo daljšo za 9,5 centimetra. To je pomembno predvsem z vidika prostornosti potniške kabine, ki je zdaj večja, povečal pa se je tudi prtljažni prostor, in to za kar 70 litrov. Novega Pola lahko mirno primerjamo z Golfom četrte generacije, seveda po velikosti in ne po tehnologiji. Ta je pri Polu namreč že veliko naprednejša, saj ponuja kopico asistenčnih sistemov.

Najnovejši Polo se je s svojimi 14 zunanjimi barvami in široko paleto litih platišč odločil nagovoriti mlajšo publiko, ki si želi biti drugačna, individualna. Že zunanjost ponuja možnost individualizacije, pri notranjosti pa lahko s pomočjo različnih okrasnih elementov to individualnost še povečamo. Mlajši generaciji bo zelo všeč digitalni aktivni informacijski zaslon oziroma 10,25-palčni TFT-zaslon, ki ga najdemo na mestu, kjer so dosedanji Poli imeli klasične merilnike. Bolje opremljene različice imajo še 8-palčni radijsko-navigacijski zaslon, ki ponuja dober pregled nad navigacijo in kopico zabavnih vsebin, vključno z vsemi povezavami za pametne telefone.

Motorna paleta novega Pola je obsežna in ponuja dovolj možnosti, da bo v njej vsakdo našel primeren motor za svoje potrebe. Litrski bencinski motorji imajo od 75 do 115 konjskih moči. Dizelska motorja imata prostornino 1,6-litra in imata 80 oziroma 95 konjskih moči. Novi Polo bo ponujal tovarniško predelan litrski motor TGI, ki omogoča vožnjo na zemeljski plin. Najbolj športna izvedba, Polo GTI, ima motor z dvema litroma prostornine in poskočnih 200 konjskih moči.

Cenovno novi Polo ni pretirano dražji od prejšnjih modelov, kar je razumljivo, saj ima veliko več osnovne opreme kot njegovi predhodniki. Na slovenskem trgu lahko kupimo Pola za 12.591 evrov, če pa si želimo najbolj vznemirljivo  različico GTI,  moramo zanjo odšteti 22.474 evrov. Kot pri prejšnji generaciji Pola sta tudi zdaj na voljo liniji Beats in R-Line Edition, ki vsaka s svojimi dodatki in bombončki nagovarjata kupce.

PREBERITE ŠE: NOVI VOLKSWAGEN POLO (2017): TAKO VELIK KOT ČETRTA GENERACIJA GOLFA

Novega Pola nam je uspelo na kratko preizkusiti in presenetila nas je predvsem tišina vožnje po avtocesti in udobje med samo vožnjo. To bi lahko primerjali s tisto v Golfu, in če vam je ta morda prevelik, bo Polo kot nalašč za vas.

Galerija slik: Novi Volkswagen Polo (2017)

Novi Volkswagen Polo (2017)Odpri galerijo

Jahta Baglietto Sestante: 70 metrov razkošja Jahta Baglietto Sestante: 70 metrov razkošja Fliz: kolo na malce drugačen način Fliz: kolo na malce drugačen način 300 dpi 1Q9A1607 “Najtežji mi je znak stop.” Wiesmann se vrača! Avtomobili Wiesmann se vračajo! · · ·