fbpx

Volvo Polestar 1 Coupe: Volvov hibridni športnik

Polestar 1 Coupe

Polestar je prvi avtomobil, ki ga je izdelal ta napredni Volvov oddelek. Pred kratkim sta bili podjetji še pod isto streho, a so se pri Volvu odločili, da vzpostavijo znamko Polestar in pod njenim imenom izdelujejo svoje najzmogljivejše "švede". Polestar 1 Coupe je težko pričakovani hibridni športnik, ki pod pokrovom skriva kar 600 konjskih moči.

Polestar 1 Coupe ima zapeljivo in čisto linijo, ki še posebno dobro deluje prav v polarno mrzli beli barvi. Bela oziroma čista barva tudi najbolje ponazarja njegov hibridni pogon in čiste, švedske linije avtomobila. Polestar 1 ima nameščen pogon Electric Performance Hybrid. Tega sestavljata dva elektromotorja v zadnjih kolesih in 2-litrski štirivaljni bencinski motor. V popolnoma električnem načinu Polestar 1 Coupe ponuja 218 konjskih moči in do 150 kilometrov dosega. Ob polnem sodelovanju vseh motorjev je skupna moč kar 600 konjskih moči in ogromnih 1000 Nm navora.

Karoserija Polestar 1 Coupeja je v celoti narejena iz ogljikovih vlaken, kar poskrbi za znatno zmanjšanje teže in za 45 % večjo torzijsko trdnost. Številke o zmogljivosti žal še niso bile razkrite, a če sklepamo po najmočnejši različici Volva S90 z motorjem T8, bo Polestar 1 od njega precej hitrejši. Volvo S90 T8 potrebuje od 0 do 100 km/h 5,2 sekunde in doseže končno hitrost pri 250 km/h. Polestar 1 Coupe ima v primerjavi z njim kar 200 konjskih moči več kot tudi za 360 Nm več navora. Po teh primerjalnih podatkih si resnično lahko obetamo agresivno Polestarjevo zverino.

PREBERITE ŠE: ALI JE TO NAJHITREJŠI VOLVO?

Proizvodnja Polstar 1 Coupeja se začne na sredini leta 2019 z omejeno serijo 500 primerkov letno. Volvo mora pred tem dokončati še tovarno v kitajskem Čengduju, v katero bo vložil 640 milijonov evrov. Pozneje se bo v letu 2019  Polestarju 1 pridružil še Polestar 2, ki bo popolnoma električni avtomobil in najbolj neposreden konkurent Teslinemu modelu 3.

Galerija slik: Polestar 1 Coupe

Dodatne Informacije

Več informacij:
volvocars.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!