fbpx

Tako se je spremenil Windows 10. Že imaš posodobitev?

Pri vseh operacijskih sistemih je navada, da ne mirujejo. Oblikovalci in inženirji ves čas iščejo izboljšave ter jih nato v obliki posodabljanj oziroma nadgradenj ponujajo uporabnikom. Nič drugače ni z Microsoftovimi Windowsi, ki so svoje orodje Fluent Design spet malo izboljšali. Poglej si, kako se je spremenil Windows 10, in ga hitro posodobi.

V zadnji nadgradnji Windowsov 10, Windows 10 Fall Creators Upgrade, je tudi Fluent Design doživel nekaj sprememb, ki pa naj bi se nadaljevale tudi v prihajajočih mesecih.


Fluent Design, ki ga je Microsoft uporabnikom predstavil na začetku 2017, je nov dizajn, ki daje Windowsom 10 povsem svež in sodoben videz. Kot rečeno, je zdaj na voljo najnovejša različica. Prinaša zelo subtilne spremembe, kot je učinek blur, ki smo ga sicer videli že v različici Vista.

Microsoft Windows
Microsoft Windows

Večjih sprememb se uporabniki sicer lahko nadejate v prihodnjem marcu, ko prihaja nova pošiljka Micorsoftovih sprememb, ki jih za zdaj poznamo pod kodo Redstone 4. Fluent Design, ki je sicer pravi naslednik Metro Designa, osredotoča pa se predvsem na svetlobo, globino, gibanje, material in lestvico, se bo pojavljal v Windowsih, Androidu in tudi iOS-u.

V filmčku zgoraj si lahko ogledate Microsoftove posodobitve ter preverite, ali opazite kaj novega.

Dodatne Informacije

Več informacij:
fluent.microsoft.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!