10704092_1509339319322729_490299968659359998_n
V zraku · buzz buzz

Obvodna kolesarska pot v Ljubljani je nova tematska kolesarska pot, ki se vije vzdolž Ljubljanice in prepleta urbano okolje z naravo in kjer vas namesto reke avtomobilo spremlja reka Ljubljanica. Poteka od Fužinskega gradu po nabrežju Ljubljanice skozi Štapanjsko naselje, Kodeljevo in srce mesta (Petkovškovo nabrežje, Prešernov, Kongresni in Novi trg) ter se zaključi na Špici (Prule).

Obvodna kolesarska pot je označena z modrimi smerokazi in informacijskimi tablami, ki vas vodijo samo po maloprometnih ulicah z nizkimi voznimi hitrostmi. Gre torej za najbolj varno kolesarsko povezavo med Fužinskim gradom in Špico (Prule).

Prvi tovrstni projekt ”Tematske kolesarske poti” je bil finančno podprt preko programa ”Intelligent Energy Europe”, ki ima zaledje v kampanji Evropske komisije za trajno mobilnost v mestih” Do the Right Mix.” Rdeči trak so v torek, 30. septembra ob 11. uri, prerezali Blaž Lokar (Društvo ZaMestoPoDveh), podžupan Janez Koželj in Zavodom za turizem, Obvodna pot pa je prva izmed štirih načrtovanih tematskih kolesarskih poti, ki naj bi Ljubljančanom še nekoliko bolj približala kolesarjenje.

PREBERITE ŠE: Packtasche – zložljiva kolesarska torba iz kartona

Obvodna pot cilja predvsem na prebivalce vzhodnega dela mesta (Fužine, Štepanjsko naselje), pri tem pa apelira tako na starejše kot mlajše. Da bi bila pot kar najbolje sprejeta in da bi se ljudje po bregovih Ljubljanice s kolesom odpravljali v službo, šolo, po opravkih, ipd., je nastal promocijski video, promocija pa zajema tudi skupinski igri ”Prikolesari si kavico” in ”Cofee Catch – geocaching”, letaki, zemljevidi, jutranje akcije spodbujanja kolesarjev, informacijske table in brezplačna mobilna popravljalnica koles (pod Fabianijevim mostom).


PicMonkey Collage Mr. Bean nastopa v znanih zgodovinskih portretih karikaturista Rodney-ja Pike-a peter-stewart-stacked-hong-kong-designboom-05 Peter Stewart: dramatične fotografije nebotičnikov Hong Konga cover-narobe-svet Je s tem svetom narobe prav vse? V 2.5 minutah vam bo jasno, kje je rešitev! alpine-mountain-photography-matterhorn-robert-bosch-mammut-3 Robert Bösch in Mammut – serija očarljivih fotografij z alpinisti na gori Matterhorn ·