zdravko-cover
Utrip mesta · kulinarika

LCHF kruhek Zdravko se je pridružil skupini tako imenovanih funkcionalnih kruhov Pekarne Grosuplje, kjer so svoje mesto že zasedli: pirin polnozrnati kruh, hud kruhek, super kruh in beljakovinski kruh.

LCHF KRUHEK ZDRAVKO zaradi določenega razmerja hranilnih vrednosti ustreza LCHF načinu prehranjevanja. Vsebuje kar 55 % manj ogljikovih hidratov kot ostali kruhi Pekarne Grosuplje saj največji delež v kruhu, kar 38 %, zasedajo semena. Kruhek je narejen brez kvasa in brez dodanih aditivov. Moke je le toliko, kot jo vsebuje dodano polnozrnato kislo testo. Kruhek je izredno bogatega, rahlo sladkastega in polnega okusa. V sredici se skriva zaklad semen, med katerimi prevladuje okus bučnih semen. Sredica je sočna in ostane sveža več dni. O njegovem bogastvu pričajo spodnje prehranske in zdravstvene trditve.

Prehranske trditve:
  • Vir beljakovin
  • Zmanjšana vsebnost ogljikovih hidratov
  • Visoka vsebnost nenasičenih maščob
  • Visoka vsebnost večkrat nenasičenih maščob
  • Visoka vsebnost prehranske vlaknine
Zdravstvene trditve:
  • Beljakovine lahko prispevajo k povečanju mišične mase
  • Beljakovine lahko prispevajo k vzdrževanju mišične mase
  • Beljakovine lahko prispevajo k ohranjanju zdravih kosti
  • Nadomestitev nasičenih maščob z nenasičenimi maščobami v prehrani lahko prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi

 

shutterstock_515247886 Najboljši japonski kuhinjski noži z osupljivim rezilom in še boljšim videzom hrana 2018 13 nenavadnih primerov hrane, ki se je pojavila v letu 2018 IRP_5294 Maxi slaščičarna: Gremo na najboljše slaščice Kobjeglava - TR2018 pomlad - Jabolcna kremna juha in hrustljave testenine - foto Ana Rojc Teden restavracij jesen 2018: drugi najokusnejši teden letošnjega leta ·