2015-Porsche-Carrera-GTS-13
Utrip mesta · mobilno

Porsche je slabi dve leti po lansiranju aktualne 911-ice, le to kot je že v navadi ponudil tudi v GTS različici. Ta pomeni nadgradnjo carrere S tako oblikovno kot glede moči, za dobrih 12 tisočakov več pa k mizi prinese 30 KM, bolj zmogljivo vozno mehaniko in nekaj oblikovnih dodatkov, ki 911 naredijo v še večji športni predmet poželenja.

Znamka gran turismo sport po boxsterju, caymanu, panameri in cayennu sedaj ponovno šteje pet članov, tako kot pri ostalih modelih pa oznaka GTS na zadku pomeni nekaj več moči, vizualne športne zabele in bolj športno dovršeno vozno mehaniko.

Moč iz 3,8-litrskega bokser šestvaljnika so porshejevi inženirji povečali za 30 KM, tako da sedaj zmore 316 kW ali 430 KM, posledično pa s pomočjo serijske PDK prestavne avtomatike, stotico doseže v 4,0 sekunde (coupe različica, pri cabriu traja dve desetinki dlje).

Največja hitrost vseh različ je preko 300 km/h, najhitrejši med četverico pa je coupe z zadnjim pognom in sedemstopenjskim ročnim menjalnikom, ki doseže 306 km/h. Saj ne da bi bilo pomembno, ampak pri Porscheju so med droben tisk zapisali tudi, da je ekonomičnost vseh modelov enaka tistim pri bolj “pohlevnih” carrerah S. Pri vseh je serijski sport chrono paket, po višini prilagodljivo vzmetenje in bolj športno uglašen izpušni sistem.

PREBERITE ŠE: Porsche 911 carrera S martini edition

GTS različice poleg napisa na zadku prepoznate po nekoliko širših kolotekih zadaj, posebnem prednjem odbijaču in 20 palčnih mat črnih platiščih, razlike pa pomenijo še na črno ozadje postavljena biksenonske prednje luči in temno kromirana para izpušnih cevi.

Največji zanesenjaki bodo do svojega 911 GTS lahko prišli že v mesecu novembru, cene na domačem tržišču pa se bodo pričele pri 117.549 evrih.

Odpri galerijo
car-art-sharpie-pen-drawing-10 Športni avto Nissan Skyline GTR s ”tatuji” po celi pločevini 629849671404665941 Tecnicar Lavinia bi lahko bil prvi italijanski električni superšportnik liwa_017 Google street view za “prečesanje” puščave namesto avtov uporabil nič drugega kot – kamele Rolls-Royce-Phantom-Metropolitan-Collection-1 Rolls-Royce phantom metropolitan collection – ko tudi pregrešno drago ni dovolj · ·