ezgif.com-webp-to-jpg - 2020-03-30T151458.392
V zraku · buzz buzz

Ste kdaj sanjali, da bi obiskovali Bradavičarko in učne ure, kot je Obramba pred mračnimi silami? Če ste resničen oboževalec Harryja Potterja, je odgovor seveda pritrdilen! In na srečo vseh potterfanov tam zunaj, ki pridno izvajajo socialno distanciranje zaradi pandemije koronavirusa (Covid-19), se lahko zdaj na spletu vpišete v sedem razredov na Bradavičarki.

Hogwarts Is Here je spletno družbeno omrežje, ki so ga leta 2014 ustanovili oboževalci Harryja Potterja. Gre za “križanca” med MOOC (massive open online course – množično prostodostopni spletni tečaji) in RPG (role-playing game – igra vlog). Vpišete se kot študent prvega letnika in se naučite urokov, kot so se jih Harry, Hermiona in Ron v filmu Kamen modrosti. Prav tako se pridružite dirki za zaželeni naslov predstavnika študentske skupnosti.

Kako deluje?

Najprej se prijavite v Hogwarts Is Here in se pridružite hiši. Na vašo nesrečo (ali srečo) klobuk za razvrščanje ne določi vaše usode – hišo si izberete sami. Ko ste pridruženi, se lahko družite v skupni sobi, kjer boste srečali še druge študente iz svoje hiše. Da je Gryfondom (Gryffindor) najbolj priljubljena izbira, najbrž ni treba posebej poudarjati. Sledi je Drznvraan (Ravenclaw), ki pa ima največ hišnih točk.

Ko ste enkrat vpisani v Bradavičarko, lahko “kupite” učbenike Flourish and Blotts in se prijavite za pouk. Obstajata dva načina pouka: lahko ste prava Hermiona in se vpišete v vse učne ure prvega letnika, izpolnite naloge in prejmete ocene; lahko pa se podate po poti dvojčkov Weasley in z lastnim tempom preučite tečaje, preberete knjige v knjižnici in zganjate norčije po šoli. Če želite pomagati pri hišnih točkah (in osvojiti hišni pokal), se boste morali vpisati v vse tečaje in izpolniti naloge za ocene.

Učne ure vključujejo vse, o čemer ste sanjali, ko ste v šoli sedeli pri uri matematike. Lahko se odločite za pouk čaranja, za preobrazbe, za astronomijo, za zgodovino čarovništva, za obrambo pred mračnimi silami, za herbologijo ali za napoje. Vsak tečaj vključuje devet lekcij, veliko branja, pisanja esejev, kvize in izpite. Vsak profesor v vsakem razredu nominira dva študenta (fanta in dekle), ki bosta po opravljenem predmetu prevzela vlogo predstavnika razreda na podlagi akademske uspešnosti in zavzetosti.

Ko boste končali tečaj prvega letnika, lahko napredujete v naslednji razred, dokler ne končate, “diplomirate”, na Bradavičarki!

Pa vso srečo na poti do pravega čarovnika! ;)

jasmin-chew-bMI5O6faGTs-unsplash V svetu, polnem negotovosti, poišči nekaj lepega! shutterstock_1685536471 Učinkovite domače zaščitne maske: kako si sam narediš domače zaščitne maske? shutterstock_355290932 Protistresna terapija: pobarvanke za odrasle, ki si jih lahko natisnete doma matheus-ferrero-yAAjoBIKUcA-unsplash Vedno bodi hvaležen za to, kar imaš, ne glede na to, kako težko postane življenje! · ·