fbpx

Najboljši spletni tečaji 2020: 9 spletnih tečajev, s katerimi lahko napreduješ v službi

Vas zanima, kateri so najboljši spletni tečaji za 2020? V nadaljevanju boste našli 9 odličnih tečajev, ki vam lahko pomagajo pri karieri.

Čeprav morda to ne bo tako zabavno kot je “binge watching” vaše najljubše serije ali oddaje, lahko z gotovostjo trdimo, da je pridobivanje novega znanja neprimerljivo boljše porabljanje vašega prostega časa. Z novo sposobnostjo lahko povečate svojo vrednost na delovnem mestu in izboljšate lastno učinkovitost. Nekateri izmed teh tečajev lahko tudi resnično vodijo do novega ali boljšega delovnega mesta. Če torej vložite čas in trud, se lahko v svet podate z še bolj navdušujočom življenjepisom in z nekaj novimi triki.

Najboljši spletni tečaji 2020

Babbel

Babbel
Babbel

Ne glede na to, ali želite v svoj življenjepis dodati še eno spretnost ali pa se naučiti novega jezika za vaše naslednje potovanje: Babbel vam ponuja učne ure 14 različnih jezikov (nizozemščina, danščina, angleščina, francoščina, nemščina, italijanščina, noveščina, poljščina, ruščina, švedščina, španščina, itd.). Za učenje jezika koristijo naravnejšo tehniko, ki temelji na dialogu, poleg govorjenja in poslušanja pa se boste seveda naučili tudi branja in pisanja tujega jezika. Še posebej je primeren za vse, ki se želite naučiti osnov tujega jezika!

babbel.com

Coursera

Coursera
Coursera

V Courseri sodeluje več kot 200 vodilnih podjetij na svetu, kot sta Google in IBM, in elitne akademske ustanove, kot so Stanford, Univerza Duke in Univerza Pensilvanije. Coursera ponuja več kot 3.900 spletnih predavanj iz področja umetnosti, mehanike, kodiranja – vse to z akademskim fokusom oziroma stilom. Poleg tega, da boste pridobili nove spretnosti in sposobnosti, so tečaji Coursere akreditirani, kar pomeni, da boste na koncu dobili potrdilo oziroma diplomo. Medtem ko je Coursera prej ponujala kombinacijo plačljivih in brezplačnih tečajev, so z izbruhom COVID-19 omogočili dostop do številnih prej plačljivih, zdaj brezplačnih učnih gradiv. Stopnja uspešnosti/učinkovitosti govori sama zase, saj kar 87 odstotkov uporabnikov poroča o oprijemljivih kariernih koristih, ki so jih dobili s tečaji Coursere (novo delovno mesto, napredovanje v službi, povišica).

coursera.org

Codecademy

Codecademy
Codecademy

Z razvojem programske opreme postajata internet in pametna tehnologija vedno pomembnejša vidika našega vsakdanjega življenja. Zato se je močno povečalo povpraševanje po kvalificiranih programerjih. Codecademy uči uporabnike vseh načinov kodiranja, od spletnega oblikovanja do analize podatkov. Spletno mesto uporablja osnovni test za določitev vaše spretnosti in razumevanja, preden vam predlaga, v kateri “razred” bi se bilo najbolje vključiti. Da bi zagotovili, da ste na pravi poti, Codecademy preizkusi kodo, ki jo pošljete, in vam takorekoč takoj pošlje povratne informacije. Čeprav morda to ni najboljša platforma za tiste, ki ste pri programiranju že na zelo visoki ravni (čeprav so na voljo tečaji Pro Path), je kljub temu odličen način učenja osnov kodiranja, zlasti za tiste z omejenim časom in/ali finančnimi sredstvi.

codecademy.com

Khan Academy

Khan Academy
Khan Academy

V začetku novega tisočletja je Salman Khan, diplomant MIT-ja in Harvarda ter nekdanji analitik hedge skladov, začel s poučevanjem svojega bratranca. To je storil s snemanjem video lekcij, ki so bile tako uspešne, da so še druge spodbudile, da za tutorstvo zaprosijo Khana. Narejenih je bilo več videov in tako je bila konec leta 2008 ustanovljena platforma Khan Academy. Cilj platforme je danes ta, da zagotovi brezplačno učenje vsem, ki imajo internetno povezavo. Ponaša se z več kot 6.500 video razredi za osnovne predmete osnovne in srednje šole, kot so matematika, znanost in zgodovina. Neprofitna organizacija, ki se financira predvsem z zasebnimi donacijami, je ena najstarejših in ena najbolj cenjenih spletnih učnih platform, ki obstajajo. In čeprav je večina učnih ur v angleščini, ima Khan Academy na voljo nekaj vsebin v kar 30 drugih jezikih.

khanacademy.org

Brilliant.org

Brilliant.org
Brilliant.org

Spletni tečaj Brilliant ponuja predvsem učne ure iz matematike in naravoslovja (vključno s specializacijo iz računalništva in strojnega učenja). Poleg pouka pa so prav tako na voljo lekcije in vaje, ki dejansko izboljšajo nevronske poti in centre v možganih, namenjene procesiranju, s čimer se lahko izboljšajo logika, sklepanje in sposobnosti reševanja vsakodnevnih problemov. Brilliant prav tako omogoča, da uporabniki izberejo vaje, ki se jim zdijo najbolj prepričljive, s čimer je izkušnja še privlačnejša. Platforma se ponaša z zelo strastno in aktivno uporabniško bazo, ki hitro priskoči na pomoč.

brilliant.org

LinkedIn Learning

LinkedIn Learning
LinkedIn Learning

Nekoč Lynda, danes LinkedIn Learning, ponuja več kot 4.000 video lekcij. Te vključujejo tako uvodne kot napredne tečaje na pretežno karierno usmerjenih področjih, kot so razvoj programske opreme in spleta, poslovanje, trženje, itd. In ker ima LinkedIn na voljo izjemno število podatkov, ki se nanašajo na trg dela, lahko dosledno ponujajo tečaje, v katerih se boste naučili najnovejših, najnaprednejših – in najbolj potrebnih – veščin, tehnik in praks. Še več, omenjene lekcije poučujejo nekateri najboljši in najbolj razsvetljeni umi na svojih področjih, kar vključuje štipendiste s Hardvard Law School, izvršne in strokovne direktorje ter ustanovitelje iz 500 uspešnih podjetij.

linkedin.com

LearnSmart

LearnSmart
LearnSmart

Težko je hkrati opravljati polno službo, se učiti za višjo izobrazbo in pri tem opravljati še vse druge vsakodnevne obveznosti. LearnSmart podjetja RedVector se tega zelo dobro zaveda, zato si prizadevajo, da bi ponudili platformo, na kateri se lahko uporabniki učijo po svojem urniku – ne glede na to, ali imajo na teden 20 ur prostega časa ali pa le dve. Gre za obliko karierno usmerjenih tečajev, ki v glavnem poskrbijo za rastoča (večinoma tehnološko usmerjena) področja, kot so kibernetska varnost in IT, hkrati pa nudijo tudi nekaj splošnejših znanj s področij, kot je na primer vodenje projektov. Tečaje je mogoče kupiti v obliki naročnine, v paketih ali pa individualno. Za piko na i je tukaj še certifikat za opravljen tečaj.

learnsmartsystems.com

Masterclass

Masterclass
Masterclass

Podobno kot LinkedIn Learning, tudi Masterclass ponuja številne tečaje, ki jih poučujejo nekateri najbolj cenjeni posamezniki na svojih področjih. Masterclassovi tečaji so sicer bolj usmerjeni h hobijem, kot karieri, a kdo pravi, da iz tega ne morete narediti nekaj “resnejšega”? Si želite igralski tečaj s Samuelom L. Jacksonom ali Jodi Foster? Kuharski tečaj z Gordonom Ramsayjem? Tečaj produciranja glasbe s Timbalandom ali deadmau5? Filmsko ustvarjanje z Martinom Scorsesejem ali Davidom Lynchom? Znanstvenega razmišljanja z Neilom deGrassom Tysonom? Masterclass ima vse to! Na voljo so tudi drugi fantastični tečaji, ki jih ne počujejo največji zvezdniki, a so enako zanimivi. Ena takih sta na primer tečaj o umetnostni pogajanja, ki ga poučuje nekdanji vodja FBI-jevega kriznega pogajalskega tima v New Yorku, ali pa tečaj pokra, ki ga poučuje šestkratni prvak Svetovnega prvenstva v pokru (in dvakratni prvak WPT-ja), Daniel Negreanu.

masterclass.com

Skillshare

Skillshare
Skillshare

Skillshare je ena največjih in najsodobnejših spletnih platform za učenje. Čeprav na tisoče tečajev ni akreditiranih, jih kljub temu poučujejo priznani strokovnjaki na svojih področjih, tako na profesionalnih kot tudi na rekreacijskih. To pomeni karierno usmerjene lekcije za sveže podjetnike, kot so na primer “Kako zgraditi znamko in oblikovati samostojno podjetje”, “Kako zagnati spletno trgovino?” in “Taktike in strategije za SEO”, kot tudi nekoliko bolj “hobi” videopredavanja, ki se osredotočajo na risanje, slikanje, dizajn, fotografijo, ali pa na to, kako si ustvariti kanal na YouTubu. IN čeprav Skillshare deluje na naročnino, ima prav tako obsežen reperotar brezplačnih video lekcij.

skillshare.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!