Sony ZV-1: je kamera narejena prav za vlogerje

Dolgo so vlogerji iskali izdelek, ki je namenjen le njim. In prvi jim je skušal v celoti prisluhniti prav Sony. Sony ZV-1 je vlogerska videokamera žepne velikosti, lahka in kompaktna rešitev v slogu "vse v enem".

Sony ZV-1 je odlično orodje za vsakega ustvarjalca vsebin, ne glede na njegovo znanje in izkušnje. Zasnovana je posebej za ustvarjalce vsebin in vlogerje, ob tem pa združuje funkcije, ki so enostavne za uporabo, ter brezkompromisno tehnologijo za zajem slike.

Videokamera ZV-1 se ponaša z zloženim slikovnim senzorjem CMOS 1.0-type Exmor RS s pomnilnikom DRAM ter objektivom z veliko odprtino zaslonke 24-70 mm F1.8-2.8 ZEISS Vario-Sonnar T, ki ustvarja čudovito mehko ozadje (bokeh), s čimer omogoči osebi, da resnično izstopa. Videokamera zaklene ostrenje na osebo, ki ji nato z visoko natančnostjo in hitrostjo sledi s pomočjo Sonyjevega vodilnega sistema samodejnega ostrenja. ZV-1 ima vgrajen tudi slikovni procesor BIONZ X najnovejše generacije, ki prinaša visoko ločljivost in nizko raven šuma. Rezultat je vrhunska kakovost slike. Ob tem združuje tudi izjemno tehnologijo za zajem slike ter vsestranske možnosti za visoko kakovosten zvok.

Sony ZV-1
Sony ZV-1

ZV-1 je prva Sonyjeva kompaktna videokamera z vrtljivim zaslonom LCD na dotik, ki se odpira na stran. S tem olajša snemanje v načinu za selfije in povezovanje zunanjih dodatkov za zvok. Da lahko izpolni vsako zahtevo glede videa, vsebuje napredne video funkcije, vključno s snemanjem v ločljivosti 4K in vgrajenim stabilizatorjem slike. Lahka kamera tehta približno 294 g in meri 105,5 x 60 x 43,5 mm.

Videoamera ZV-1 bo v Evropi na voljo od junija 2020 dalje po predvideni maloprodajni ceni približno 800 evrov.

  • Cena z DDV znaša 799 evrov.
  • Ceno brez DDV lahko uveljavljajo slovenske pravne osebezavezanci za DDV, ki se na Amazon registrirajo preko te povezave in postanejo Amazon Business uporabnik. Registracija je nezavezujoča, brezplačna in jo opravite v eni minuti preko te povezave.
Sony ZV-1
Sony ZV-1

Poleg ZV-1 je Sony predstavil tudi model FDR-AX43 Handycam 4K, ki se ponaša z vrhunskim mehanizmom za stabilizacijo (gimbal) in tehnologijo uravnoteženega optičnega stabilizatorja slike Optical SteadyShot – za snemanje gladkih in tekočih visoko kakovostnih videoposnetkov naravnega videza. Tudi ta videokamera je bila razvita za ustvarjalce vsebin in vlogerje, ki želijo, da njihove posnetke odlikuje vrhunska kakovost.

Sony FDR-AX43 Handycam 4K
Sony FDR-AX43 Handycam 4K

FDR-AX43 prinaša nekatere Sonyjeve najnaprednejše tehnologije zajema slike, kot so: 20-kratni optični zoom in digitalni zoom Clear Image s 30x povečavo za 4K oziroma 40-kratno povečavo za HD 18; slikovni senzor CMOS 1/2.5-type Exmor R 19 in slikovni procesor BIONZ X za izjemno kakovostno sliko tudi v razmerah s šibko svetlobo; vrtljiv zaslon za snemanje selfijev; novo funkcijo Highlight Movie Maker za ustvarjanje kratkih filmov v ločljivosti 4K ali HD v sami videokameri, brez kasnejšega urejanja na računalniku ter enostavno deljenje filmčkov v formatu MP4 na družabna omrežja prek pametnega telefona.

Videokamera FDR-AX43 bo v Evropi na voljo od julija 2020 dalje po predvideni maloprodajni ceni približno 700 evrov.

Sony FDR-AX43 Handycam 4K
Sony FDR-AX43 Handycam 4K

Namig: Amazon Business – slovenski davčni zavezanci kupujejo brez DDV


Poleg popusta na redno ceno, ki znaša preko 550 evrov v primerjavi s ponudbo na slovenskem spletu, lahko slovenski davčni zavezanci za DDV v okviru nemškega Amazon.de kupujejo brez DDV-ja. Potrebno je le opraviti registracijo na spodnjem naslovu. Nemški Amazon.de je preveden v angleški jezik!

Dodatne Informacije

Več informacij:
sony.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sunslice Photon – Najmanjša solarna prenosna baterija, ki jo lahko spravite v žep