457391329
Utrip mesta · kulinarika

Losos, ki je zakladnica zdravih maščob, je idealna izbira za lahko poletno večerjo. Z okusnimi šparglji in mladim pečenim krompirčkom bo obrok še slajši.

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 kg mladega krompirja
  • 5 žlic olivnega olja
  • 15 svežih špargljev
  • 4 lososovi fileji
  • 1 žlička soli
  • ½ žličke sveže mletega popra
  • 3 žlice limoninega soka

Postopek

Mladi krompir skrbno operemo pod tekočo vodo in razrežemo na debelejše kolobarje. Stresemo ga v posodo za peko, začinimo s soljo in prelijemo z dvema žlicama olivnega olja. Dobro premešamo in pečemo v ogreti pečici 20 minut.

PREBERITE ŠE: Recept: Italijanska poletna pita z bučkami in parmezanom

Medtem ko se krompir peče, pripravimo šparglje in lososove fileje. Špargljem odrežemo olesenele dele, ribje fileje operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačami. Po 20 mintah peke pekač s krompirjem vzamemo iz pečice in dodamo šparglje. Pekač še za 15 minut potisnemo v ogreto pečico.

Lososove fileje začinimo s poprom in soljo. Pekač ponovno vzamemo iz pečice in zelenjavo s pomočjo lopatke nežno premešamo. V pekač zložimo lososove fileje, ki jih nato začinimo z malo limoninega soka. Sestavine v pekaču prelijemo s preostalim olivnim oljem. Pekač še za 10 minut potisnemo v ogreto pečico, da se lososovi fileji lepo spečejo.


Lahka poletna pita Recept: Italijanska poletna pita z bučkami in parmezanom _AVP8530 Utrip: CITY CHEF kuharska akademija – Morske dobrote – 11. junij 486764105 Recept: Poletni zelenjavni vietnamski zvitki 487652643 Recept: Caipirinha – pijača Svetovnega prvenstva · · ·