Skeleton
Utrip mesta · dom

Videzu kuhinjskega pribora običajno ne posvečamo prevelike pozornosti. Kljub temu pa zagotavljamo, da vas bo kolekcija pribora Skeleton, za katero so poskrbeli pri japonskem podjetju Nendo, gotovo osupnila.

Edinstveni noži, vilice in žlice navdušujejo z minimalističnim dizajnom. Proizvajalci so se namreč odločili, da pri njihovem izdelovanju porabijo kar se da majhno količino materiala.

Pribor je oblikovan tako, da ga je mogoče obesiti na različne predmete, ki so v kuhinji. Pripomočki, kot so stenski obešalniki, sušilo in celo skodelica kave, bodo tako postali funkcionalnejši.

Kolekcija je bila predstavljena na oblikovalskem sejmu Maison Et Objet, ki se je v minulih dneh odvil v Parizu. Zasnovana je bila kot del projekta “The Cutlery Project”, za katerega je odgovorna belgijska blagovna znamka Valerie Objects.

Skeleton bo na voljo v štirih barvnih različicah: srebrni, črni, bakreni in zlati. Kosi kuhinjskega pribora so med drugim prestali postopek fizikalnega nanašanja v vakuumu – PVD. Nendo je obenem oblikoval tudi posebno stojalo in obešalo.

Galerija – Kuhinjski pribor Skeleton

SkeletonOdpri galerijo

12751382_1252872044728030_227042495_n Cat Camp: minimalistični šotor, oblikovan posebej za mačke ea1e3277e1a029b7c242228f4e833826_original copy Automatica: aparat, ki namesto vas pripravi kavo in jo nato nalije v skodelico June Pečica June združuje kar sedem gospodinjskih aparatov Ob kateri umetnini se bi najraje zbujali? Odslej boste lahko spali s svojimi najljubšimi umetninami · ·