Koktajl Lolita ima čokoladno-smetanast okus
Utrip mesta · kulinarika

Barmanka Draga Kepeš je na svetovnem tekmovanju v pripravi koktajlov osvojila 3. mesto. Spoznajte slastne sestavine njenega koktajla Lolita, ki ji je prinesel to vrhunsko uvrstitev.

V Tokiu se je odvijalo 42. svetovno prvenstvu v pripravi koktajlov (42. World Cocktail Championships IBA 2016 ) in slovenska barmanka Draga Kepeš je s svojim koktajlom Lolita osvojila odlično tretje mesto. Kepeševi je konkuriralo kar 500 drugih barmanov iz 63 držav članic mednarodne barske organizacije IBA.

Kakšne so sestavine koktajla Lolita?

Tako kot slaščičarna Lolita v stari Ljubljani tudi koktajl ponuja čokoladno-smetanaste okuse. Ti spomnijo na mlado dekle Lolito, ki s svojimi čari zapelje gospoda v zgodbi pisatelja Nabokova. Koktajl je pripravljen v ročnem mešalniku in je sestavljen iz Bacardi gold ruma, Mozartovega čokoladnega likerja, vaniljevega likerja, likerja Finest call pina colada in karamelnega sirupa. Po vrhu je Kepeševa koktajl prelila s polstepeno sladko smetano. Okus je bil prepričljiv in nepozaben, prepričal je sodnike in občinstvo.

Draga Kepeš je sicer vodja kavarne in slaščičarne Lolita v Ljubljani. Kot članica društva barmanov Slovenije se že vrsto let redno udeležuje tekmovanj. In tokrat se je uvrstila v sam vrh! Čestitamo.

GALERIJA: Svetovno tekmovanje v pripravi koktajlov v Tokiu

Kepeševa med tekovanjemOdpri galerijo

Najdražlji čips na svetu S:t Eriks: najdražji čips na svetu – 50 evrov za 5 rezin! Lidl jogurteka naslovna Lidl zasnoval jogurt z navdihom cover-1000-600-activia-ula-furlan Po čem hrepenijo ženske, je razkrila raziskava blagovne znamke Activia Kako najlažje olupiti kostanj? Kako najhitreje olupiti kostanj? ·