Slovenski kavni avtomat Gina
Utrip mesta · dom

Mlada slovenska ekipa, ki stoji za znamko Goat Story, je z edinstveno kavno skodelico Goat Mug leta 2014 na Kickstarterju požela velikanski uspeh. Čeprav jim je navrgla skoraj pol milijona ameriških dolarjev, pa ekipa ni zaspala na lovorikah. Zdaj se vrača na kraj zločina s pametnim instrumentom za pripravo kave, ki ga je poimenovala Gina. Lahko kavni aparat, s katerim priprava kave postaja interaktiven obred, ponovi uspeh skodelice v obliki kozjega roga?

Slovenska znamka Goat Story se vrača na platformo za množično financiranje Kickstarter, kjer si je ime ustvarila s kavno skodelico Goat Mug, ki je zbrala kar 458 tisoč ameriških dolarjev zagonskega kapitala. Mlada slovenska ekipa za znamko, ki je v lasti podjetja ZkotZ, pa ni zaspala na lovorikah, saj ji je dal uspeh dodatni zagon za inoviranje. In rodil se je inovativni kavni avtomat Gina, s katerim želi Goat Story približati kulturo pitja in priprave vrhunske kave vsem ljubiteljem črnega eliksirja.

Pametni instrument za pripravo kave se ponaša z vgrajeno pametno tehtnico in mobilno aplikacijo, ki uporabnika na preprost način vodita do vrhunske skodelice kave, ki si je Ivan Cankar niti v snu ne bi drznil odkloniti. Smetana na vrhu Ginine torte je vijak, ki omogoča uravnavanje pretoka vode in eksperimentiranje z različnimi tehnikami priprave kave. Poigravamo se lahko s trojico tehnik, in sicer pour-over, cold-drip in immersion, ter svoje ‘zvarke’ prek namenske aplikacije delimo z ostalimi kavofili.

PREBERITE ŠE: Slovenci na Kickstarterju

Pod dizajn Gine se podpisuje Luka Pirnat, ki je estetiko in funkcionalnost izdelka izrazil skozi skrbno izbrane materiale. Lijak je iz vlite keramike, steklo ročno pihano in ogrodje iz nerjavečega jekla. Gina se na Kickstarter podaja sredi oktobra 2016, ko bo poskušala preseči 50 tisoč dolarjev, ki bi prižgali zeleno luč za množično proizvodnjo. Za pametni kavni avtomat bo treba v začetni fazi odšteti 135 dolarjev.

Gina – inovativen kavni avtomat slovenske izdelave:

Slovenski kavni avtomat GinaOdpri galerijo

cover-stol Stephen Kenn x Victorinox – stol, ki je tudi lestev, klubska mizica in še kaj Kozarec TV Beer Mug Kozarec, s katerim si ne boste zastirali svojega pogleda na TV zaslon Gugalnik Ikea Poäng Ikea Poäng – Ikein najbolj prodajani fotelj v zgodovini praznuje 40 let Vsestranska odeja Kachula 2.0. Kachula 2.0: vsestranska odeja, ki je tudi blazina in majica s kapuco · · · · ·