6411_JMH_COLDPLAY_COLDPLAY_HANEY_07-0124_V3_HI_RES
Kulturni izbor · glasba

Tudi vaš okus za glasbo lahko razkrije, kako inteligentni ste. Preberite si, kakšno glasbo in katere glasbenike poslušajo najpametnejši in kaj poslušajo drugačni od njih.

Ameriški programer Virgil Griffith je pripravil razpredelnico, kjer je predstavil razmerje med različnimi glasbenimi zvrstmi (zasedbami), priljubljenimi med študenti, in inteligenčnimi kvocienti, izmerjenimi na izpitih SAT. Pri raziskavi si je pomagal s Facebookom, kjer je prišel do podatkov, katere glasbenike študenti, ki so sodelovali v raziskavi, največkrat všečkajo.

Rezultati so: tisti, ki poslušajo Radiohead in Beethovna, so pametnejši kot tisti, ki poslušajo Beyoncé in Bon Jovija. Med pametnejše spadajo tudi tisti, ki poslušajo Coldplay, U2, Sufjana Stevensa in Counting Crows.


Mahmut Orhan prihaja v Cirkus Mahmut Orhan prihaja v Cirkus KONCERT: LUIS FONSI V ARENI V ZAGREBU – “DESPACITO” IN DRUGE USPEŠNICE NA ŠOVU S PLESALKAMI IN PIROTEHNIKO Koncert Luisa Fonsija v Zagrebu odpovedan RG_TRIO_Asset1 Musicology Barcaffè Sessions: Robert Glasper Trio rnb photo 4 Koncert: Rag’n’Bone Man – LJUBLJANA – maj 2018 · ·