mg-cthu-225520-unsplash
V zraku · buzz buzz

Si predstavljaš, da bi lahko kariero gradil le s pomočjo svojega računalnika in lastne iznajdljivosti? To bi pomenilo, da lahko živiš kjerkoli na svetu (ali pa celo ves čas potuješ), hkrati pa zaslužiš za osnovno življenje. Za takšno življenje pa je vseeno treba upoštevati nekaj omejitev – potrebuješ dobro internetno povezavo, po možnosti pa tudi nizke osnovne stroške. Razkrivamo vam, katere so 3 najboljše države za digitalne nomade, ki delajo prek spleta. Če si eden izmed njih, razmisli, ali se ne bi raje preselil v katero izmed mest na seznamu.

To so najboljše države za digitalne nomade, ki delajo online. Zagotavljajo odlično (ali pa vsaj zadovoljivo) internetno povezavo, nizke stroške, poleg tega pa so pravi raj na zemlji. Če si eden izmed srečnežev, ki lahko delajo od doma, se lahko preseliš v enega izmed teh krajev.

Bali

Bali je eden izmed tistih krajev, v katere se tako zaljubiš, da nikoli ne želiš oditi. In če delaš online, ti tega niti ni treba. Trenutno na Baliju hitro rastejo novi delovni prostori, ki so kot nalašč za digitalne nomade. Stroški življenja so zelo nizki, hrana pa je božanska. Za vse ljubitelje joge pa je to zagotovo raj na zemlji. Če imate raje vodne športe, pa ne pozabite, da je Bali otok.

Tajska

Tajska je že nekaj čas najbolj popularna destinacija za digitalne nomade. To pomeni, da tudi, če tja prideš sam, ne boš dolgo časa osamljen. Življenjski stroški so precej nizki, poceni ulična hrana pa je noro okusna. Če imaš rad vrvež velemest, se odpravi v Bangkok, če pa ti bolj prija mir, pa razmisli o Chiang Maiu.

Mehika

Mehika je ogromna in tako ponuja nešteto možnosti – izbereš si lahko točno takšen način življenja, kot ti najbolj ustreza. Če imaš rad morje in plaže, se lahko pozicioniraš na Playa Del Carmen, če pa bi rad delal iz zgodovinskega dela mesta, se odpravi v Mexico City.

PREBERITE ŠE: Top 10: najboljše svetovne destinacije v vzponu 2018 (tripadvisor)

RISANI JUNAKI Ilustrator prikaže smešno plat risanih junakov … in ti so popolnoma drugačni, kot jih poznamo 8 stvari, ki jih morate vedeti, preden se odpravite na tetoviranje To morate vedeti, preden se odpravite na tetoviranje! suganth-466917-unsplash 9 trikov, kako premagati “jet lag” Ostali boste lačni: v tem času ne smete naročiti pice! Ostali boste lačni: v tem času ne smete naročiti pice! · ·