pietra-schwarzler-453095-unsplash
V zraku · buzz buzz

Verjetno je malo oseb, ki nekoč niso imele težav s samopodobo. Znaki nezadovoljstva s svojim lastnim jazom se po navadi pokažejo v času najstništva, ko oblikujemo svojo identiteto in postavljamo temelje za življenje. Pozneje se stvari nekoliko spremenijo, a katera so tista leta, ko žarimo od samozavesti?

Dvignite roko, če ste se kdaj počutili grozno v svoji koži! Brez skrbi, vsak človek je šel skozi faze, ko se je neprijetno počutil, a tudi ta občutek ni večen. Dobra novica je, da ste z vsakim letom bliže vrhuncu svoje samozavesti.

Glede na poročilo, ki je bilo objavljeno v Psychological Bulletin, človek ne doseže vrhunca samozavesti do 60. leta starosti. V raziskavi so zbrali podatke iz več kot 300 raziskav, ki so narejene na temo samozavesti. Ugotovili so, da samozavest v zgodnjem otroštvu naraste, ostane nespremenjena v najstniških letih, močno naraste v zgodnji odraslosti in z leti strmo narašča. Svoj vrh doseže med 60. in 70. letom starosti.

No, očitno ima staranje svoje prednosti.


shutterstock_1075871576 Najbolj šokantni vremenski pojavi na svetu shutterstock_1015027387 5 zelo nenavadnih, a učinkovitih stvari, ki ti bodo pomagale premagati jezo 5 stvari, ki jih moraš nehati govoriti svojim samskim prijateljicam 5 stvari, ki jih moraš nehati govoriti svojim samskim prijateljicam Grdi ‘halloween’ puloverji so vse, kar potrebuješ, da odženeš poletje Grdi ‘halloween’ puloverji so vse, kar potrebuješ, da odženeš poletje · · · · · ·