History Supreme
Utrip mesta · mobilno

Jahte so in vedno bodo statusni simbol. Ko nam nekdo omeni jahto, se v mislih v trenutku postavimo na krov sredi oceana, obdani z najljubšo družbo, s katero nazdravljamo s kozarcem penine v roki. Jahte se pojavljajo v takšnih in drugačnih oblikah, od tistih najbolj glamuroznih do tistih športnih za sproščanje adrenalina. Za prihajajoče poletne dni smo vam pripravili jagodni izbor luksuza na vodi.

To so jahte, ob katerih ne boste ostali ravnodušni!

1. RIVA 110 DOLCEVITA: SLADKO ŽIVLJENJE NA VALOVIH

Jahta Riva 110 Dolcevita predstavlja Rivino najnovejšo in do tega trenutka najnaprednejšo jahto. Na zgornjem delu 33,35 metra dolge jahte, kjer ima kapitan svoje delovno mesto, najdemo še velik odprt prostor, ki je namenjen zabavanju gostov in uživanju morskega zraka med plovbo. V spodnjih prostorih boste našli velik salon, ki ima na vseh straneh steklene površine, ki segajo od tal do stropa. Tako lahko neovirano uživamo v razgledih, ki nam jih ponuja morska avantura. V prednjem delu je glavna spalnica, ki prav tako ponuja obilico naravne svetlobe, poleg te spalnice pa imam na voljo še štiri, ki so nadstropje nižje. Jahta vam ponuja skoraj neomejene možnosti raziskovanja oceanov in vse to v objemu modernega in dovršenega luksuza.

2. INVICTUS 280SX: ŠPORTNA STRAN RAZKOŠJA

Invictus 280SX meri v dolžino 8,70 metra in omogoča udobno, elegantno plovbo, medtem ko vam po želji pričara tudi tiste, bolj športne občutke. Športnost omogoča motor s 350 konjskimi močmi, ki požene jahto vse do 38 vozlov, najučinkoviteje pa se vozi pri 21 vozlih. Na krov vstopimo skozi zadnji del, s katerim jahta omogoča dostop do morja, kar pride prav predvsem kopalcem in potapljačem. Invictus ponuja dovolj prostora za 5 do 6 ljudi, ki jih v udobnem ambientu od morja loči le vetrobransko steklo, postavljeno pred krmilo jahte. Osrednji prostor ima na voljo sedežno garnituro, še ena v obliki polkroga pa prekriva premec. Notranjost si lahko izbirajo lastniki sami, saj imajo na voljo veliko barv, materialov in razno raznih dodatkov.

3. SOEL YACHTS SOEL CAT 12: JAHTA NA SONČNO ENERGIJO

Jahta Soelcat 12, v obliki nekakšnega katamarana, je bila že od samega začetka zasnovana z mislijo na električni pogonski sistem. A to še ni vse, saj se v trenutkih, ko je ne potrebujemo za prevažanje potnikov, kaj hitro spremeni v plavajočo solarno elektrarno. Solarni paneli na strehi jahte zagotavljajo dovolj električne energije kar štirim gospodinjstvom. Jahta proizvede 15 kilovoltamperov, s pomočjo tehnologije pa lahko to energijo pretvorimo v 4000 litrov sveže pitne vode v le eni uri. Ker imamo na voljo baterijo z zmogljivostjo 120 kilovatnih ur, ni bojazni, da bomo obtičali ‘na suhem’, ko bo sonce zašlo za obzorje. Za pogon skrbita dva motorja, vsak s 30 kilovati moči, skupaj pa dosežeta največjo hitrost 14 vozlov. Soelcat 12 je idealna za prevoz in pogostitev potnikov in vse to brez negativnega vpliva na okolje.

4. DYNAMIQ GTT 165: 50 METROV LUKSUZA ZA 24.400.000 EVROV

Superjahta Dynamiq GTT 165 je dolga 50 metrov in je namenjena tistim, ki si želijo kar največjo učinkovitost, medtem ko se udobno spopadajo z valovi. Lahek in robusten trup je narejen iz aluminija Sealium, patentirana fiksna ‘smučka’ pa poleg stabilnosti pripomore še k zmanjševanju porabe goriva in ustvarjanju hidrodinamičnega vzgona. Na jahti bo svoj prostor našlo 10 do 12 potnikov in 9 članov posadke. Pogon omogoča superjahti doseganje hitrosti 20 vozlov, pri modelu GTS pa celo 25. Poleg vse moderne tehnologije superjahta ponuja še vse potrebno za užitek, zabavo in sprostitev. Na voljo so vam velika sončna terasa, jacuzzi, kinodvorana, bar in prostor za SPA ali telovadnico. Vstopna cena v svet ultraluksuza je 24.400.000 evrov, čemur je treba prišteti še vse davke in druge pripravljalne stroške.

5. FLYING FLIPPER SUPERFLY GTO 42: LUKSUZ SKANDINAVSKEGA DIZAJNA

Flying Fliper Superfly GTO 42 lahko po morski gladini drvi z več kot 50 vozli, če nanjo namestimo dva primerno močna motorja. A bistvo jahte GTO ni zgolj in samo v hitrosti. Moderen skandinavski dizajn in več kot 40 let izkušenj podjetja Flying Flipper naredijo to jahto luksuzno, udobno in primerno tako za družine kot za posameznike. Z odprtim dizajnom ponuja svojevrstno izkušnjo. Poleg hitrosti in dizajna ima jahta še socialno noto. Zamislili so si jo namreč kot center družabnega dogajanja, kjer se lahko dobivate s prijatelji, znanci ali preprosto uživate s svojo družino. 13,09-metrska jahta je prilagodljiva in ima zunanjo kuhinjo in bar prav v sredini njenega odprtega dela. Poleg kuhinje in osrednjega prostora je na voljo še spalnica z veliko posteljo in veliko prostora za shranjevanje stvari.

6. OCEANCO TUHURA: 115 METROV RAZKOŠJA

Tuhura_03_gallery

Oceanco Tuhura navdih za svoj notranji dizajn jemlje iz naravnega okolja vzhodne Azije in tihomorskih otokov. Notranjost je kot nekakšen tikov habitat, kjer so tla, stene in celo strop odeti v ta prestižni les. Celotno podobo popestrijo tla v stilu tatamija in naravni okrasni elementi iz bakra in železa. Preprosta oblika kanuja pripomore k majhnemu vodnemu uporu in izredni okretnosti v vodi. S hibridnim pogonskim sistemom lahko Tuhura doseže hitrost 18 vozlov. Trup sestavlja kopica oken, ki so narejena s pomočjo napredne tehnike. Ta ima zunanji del stekla prekrit z nešteto pikami, ki omogočajo oknu, da je z notranje strani popolnoma prozorno, z zunanje strani pa deluje kot del trupa, na katerem ni ne duha ne sluha o oknih. Megajahta je namenjena dinamičnemu lastniku, njeni glavni karakteristiki pa sta mir in spokojnost.

7. FOILER FLYING YACHT: “LETI” VISOKO NAD VALOVI

Oblika Foilerjevega trupa za kar trikrat zmanjša turbulenco, ki se ustvari za zadkom plovila, in na tem področju prekaša vse druge jahte. Ponuja izredno sofisticiran in blag začetek in konec vožnje, s tem pa skoraj popolnoma odpravi morsko bolezen, ko visoko v zraku premaguje zahrbtne valove. Foiler doseže hitrost vse do 40 vozlov, “let” s pomočjo smučk pa se začne pri hitrosti 18 vozlov. Za hibridno moč skrbita dva BMW-jeva motorja, vsak s 320 konjskimi močmi in dvema električnima generatorjema. Pri optimalni hitrosti 30 vozlov in 300-litrski posodi za gorivo ima Foiler 130 navtičnih milj dosega. Hibridni sistem, ki lahko deluje le na neslišno električno energijo nam omogoča 10 minut vožnje pri hitrosti do 10 vozlov.

8. JET CAPSULE: LUKSUZEN MEHURČEK NA VODI

70 % Jet Capsule predstavljajo ogljikova vlakna, kar znatno pripomore k zmanjšanju teže. Ker je ta zelo majhna, lahko motor požene kapsulo do 35 vozlov oziroma do 64 km/h. Motor ima 370 konjskih moči in rezervoar s 330 litri goriva. To zadostuje za 130 navtičnih milj vožnje. Notranjost je popolnoma prilagodljiva. Tako si lahko izberemo sedišča za do 12 ljudi ali katere druge elemente, kot je recimo kuhinja ali kopalnica. Lahko si celo omislimo povsem opremljeno jedilnico in uživamo ob romantičnih večerjah na valovih. Okna so prevlečena s posebno zaščitno snovjo, ki preprečuje sončnim žarkom, da bi prodrli v notranjost in slepili potnike. Jet Capsule ima zagotovo tudi romantičen potencial, a smo kljub temu povsem prepričani, da mu beneških gondol nikdar ne bo uspelo nadomestiti.

9. ZEELANDER Z55: JAHTA KLASIČNE OBLIKE Z MODERNIM PRIDIHOM

Jahto Z55 je mogoče naročiti v kateri izmed vnaprej pripravljenih različic. Lahko se odločite za svetel in bolj moderen stil ali za tradicionalno temnega, kjer boste našli več mahagonijevega ali hrastovega lesa. Med drugim je jahta polna luksuznih materialov, kot so različni furnirji, usnje, blago, kovine in podobno. Če pa vas nič od naštetega ne pritegne, vam pri Zeelanderju prepuščajo proste roke in lahko nalogo notranje okrasitve zaupate svojemu osebnemu ‘dizajnerju’ ali kar sebi. V nasprotju z drugimi jahtami je Z55 prostornejša, zaradi širšega trupa in pametne razporeditve prostora. Glavna paluba je hkrati tudi center socialnega dogajanja, ki omogoča 360°-razgled nad okolico.

10. DARE TO DREAM: SUPERJAHTA S CEPELINOM

Konceptna superjahta Dare to Dream na svojem krovu prevaža kar 100 metrov dolg cepelin. Svoj navdih jemlje pri tradicionalnih in vojaških plovilih. Končni izdelek se tako zlije v celoto z zelo ostrimi linijami. Na 140 metrov dolgi jahti je dovolj prostora za 12 gostov in 40-člansko posadko. Poleg tega boste na njej našli še postajališče za helikopter, masažni bazen, jedilnico in sproščujoči osrednji dnevni prostor. Cepelin nosi ime Flying Diamond oziroma Leteči diamant. Nudi dodatni prostor za nekaj gostov in ima na voljo salon za prirejanje svečanih večerij in bar, da si lahko tudi visoko v zraku namešate svoj najljubši koktejl.

11. IGUANA COMMUTER: JAHTA, KI SE ZAPELJE TUDI NA KOPNO

Iguana Commuter je 9,2 metra dolga luksuzna jahta, ki se kot dvoživka lahko poda tudi na kopno. Opremljena je z zasloni na dotik, udobnimi sedeži, ki ublažijo udarce valov, in premično streho, ki se lahko dvigne, da spusti veter prek vetrobranskega stekla, ali se spusti in popolnoma zaščiti kabino pred vetrom. Posebnost Iguana Commuterja je v njegovih skoraj tankovskih gosenicah. Te se s pritiskom na gumb spustijo iz trupa in spremenijo jahto v amfibijsko vozilo, ki lahko vozi po plažah in kopnem. Gosenic ne bo ustavila niti mivka ali zelo droben pesek. Pogonski sistem gosenic je narejen iz aluminija, karbonskih vlaken in nerjavečega jekla. Gosenice lahko poganja elektromotor ali motor na notranje zgorevanje.

Nissan ProPILOT Nissan ProPILOT: tudi Nissan na poti proti avtonomni vožnji Nissan Leaf Nissan Leaf: Slovenija bo še bolj naelektrena BMW Wireless Charging BMW predstavlja brezžično polnjenje za avtomobile Ford F-150 Raptor Ford F-150 Raptor: plenilec ima novo podobo · · · · ·