modern-living-room-decor-design-style-stylish-ideas-2015-9
Utrip mesta · dom

Sodobni trendi za dom v letu 2015 napovedujejo elegantno razkošje, spokojnost, ustvarjalno recikliranje in vsestranskost v pohištvu in notranji opremi. Sodobna notranja oprema vključuje klasično, retro in sodobno, tradicionalne in nove materiale, sveže barve, dekorativne in eksotične motive, etnične vzorce, umetniške detajle ter presenetljivo mešanico tekstur.

Trendi za dom 2015, kjer se sodobni dizajn združi s pozlačenimi starinami, žametom, svilo in izrezljanim lesom, se pomešajo z industrijskimi kovinami, elegantnim videzom, izvirnostjo in edinstvenostjo. Odražajo željo po vzpostavitvi živahnega in nepozabnega, drznega in zanimivega prostora za delo ali življenjski prostor, ki ima osebnost.

Najnovejši trendi v barvi odražajo elegantno modno oblikovanje in potrošniške trende, prinašajo novosti, vsestranskost in nepričakovane rešitve v stilski opremi doma in modernem interierju.
Edinstven značaj in šarmantnost sta pomembna pri okrasitvi doma, pisarne, javnih prostorov in hotelov.

1. Fuzija stilov, materialov in okrasnih vzorcev

Mešanje starih in novih oblikovalskih idej ter fuzija stilov v dekoraciji prostora so moderni trendi za dom 2015, ki ustrezajo modnim, udobnim in zanimivim življenjskim prostorom ter povezujejo staro in sveže. Mehko zaobljene linije, organske oblike in naravne barve z osupljivimi poudarki dramatično spremenijo notranjo zasnovo in dekor.

2. Dekorativni materiali v sodobnem domu

Les, kamen in kovina so priljubljeni in moderni materiali, predvsem čudovit rustikalen les, naravno svetel les in eksotični tipi lesa, barvito popackan les, toplo žareče zlato in veličasten bron, eleganten granit in razkošen marmor. Beli marmor je najbolj razkošen kamen in predstavlja eno najbolj spektakularnih in elegantnih trendov za dom v letu 2015. Mešanica lesa, kovine, stekla in usnja, pletene košare in oblazinjeno pohištvo, mešanice tekstur, prepatinirane površine na lesu in nenavadni ter eksotični vzorci v dekoraciji, etnične tkanine, posteljnina in luči s senčniki ter svetli poudarki so sodobni trendi za dom v tem letu.

3. Barve za dom

Prijetne naravne barve in mehki pasteli so popolnoma v sožitju z odtenki sive barve, mehke črne in kremasto belimi toni. Gorčično rumena, barva mauve, vse svetle in temnejše vijolične barve, bogata modra in roza odtenki so moderne barve za leto 2015.

4. Tema narave in ekološkega oblikovanja

Zelene površine z velikim okni ter steklene stene so vodilo v trendih za leto 2015. Zelene stene, vodni elementi v notranjosti, dekoracije, ki jih je navdihnila narava, svetli vzorci, tapete z rožami ter živahne barve se povežejo s svežo zeleno barvo, svetlo sivo, bež, črno in belo. Moderno pohištvo, ki je namenjeno cvetju in rastlinam je eden izmed bolj pomembnih trendov za dom v leto 2015. Okrasitev s cvetjem in sobnimi rastlinami, ki spominja na skandinavski dom, je poceni in lep trend za letošnje leto.

PREBERITE ŠE: TapeFlips: pohištvo iz papirja in lepilnega traku

5. Retro stili

Zanimive in sveže kombinacije rustikalnih in retro stilov z udobnimi, klasičnimi in romantičnimi idejami ustvarijo krasen, funkcionalen in vabljiv življenjski prostor, pisarno ali hotel. Črne in bele geometrijske grafike, plakati, kreda, ročno napisane črke ali smiselne besede na črno pobarvani steni so sodobna interpretacije notranje opreme in dekorativnih idej v retro slogu, ki dodajo sodobne vibracije prostorom.

6. Ponovna uporaba in recikliranje

Ideje o rabljenem ali ponovno uporabljenem materialu so ogromen vir navdiha, ki ga je mogoče mešati s sodobnim pohištvom, doda pa individualističen in edinstven pogled, sodobno notranjo opremo ter okrasje.

7. Vsestranska zasnova in dizajn

Sodobni trendi za opremljanje prostorov v letu 2015, ki slavijo vsestranskost narekujejo, da opremljamo sobe, pisarne, javne prostore in hotele z modernim pohištvom, okrasjem in svetlobnimi telesi, ki delujejo bodisi v zaprtih prostorih ali na prostem. Ekološko obarvane idej za dizajn in dekoracijo, tkanine z vzorci, ki jih je navdihnila narava, svetle in pastelne barve v interierju so vsestranski elementi sodobnega življenjskega prostora, pa tudi zunanjih površin, ki povezujejo človeka z naravo ter naredijo prostore naravne, prijetne in vabljive.

Trendi za dom leta 2015 so zbrani v galeriji

Odpri galerijo
sony svetilke CES 2015: Sony Symphony – svetilka, ki je tudi zvočnik tumblr_nh1owdnYFi1sqkwlno2_1280 Oppo Food Ball: skleda za pse, ki upočasni hranjenje 3 Orwell zofa: multi funkcionalen domači brlog Aplikacija prešitega furnirja na pručko. Nov oblikovalski trend: prešit les · · · · · ·