Three-House-Gerardo-Ars-Arquitectura-4
Utrip mesta · arhitektura

Stavba, imenovana Tres, “drevesna hiša” je locirana v Mehiki ter se ponaša zelo zanimivo fasado, ki odraža introventirane in ekstroventirane osebnosti njenih otroških prebivalcev ter njihovo izjemno povezanost.

V biroju Gerardo Ars Arquitectura so oblikovali zanimivo stavbo, ki se je je zaradi zanimive fasade prijelo ime “drevesna hiša” in se nahaja v nekoliko degradiranem območju mesta Boca del Rio v Mehiki. Nevarne narava okolice je arhitekte vzpodbudila, da so veliko pozornosti posvetili varnosti objekta in z zanimivim oblikovanjem družini s tremi otroki znotraj hiše zagotovili popolnoma varno ter intimno bivanje.

V pritličnem nivoju objekta si z ulice proti notranjosti stavbe po nivoju zasebnosti sledijo garaža, vhodna avla, dnevna soba in jedilnica. Sledita kuhinja ter spalnica staršev, ki se odpirata proti notranjemu dvorišču. Fasada pritličja je nezanimiva in odraža zgolj funckijo varovanja notranjosti objekta. Nasprotno pa je nadstropje objekta namenjeno otroškim sobam, je popolnoma zasebno in ima zanimivo obdelano fasado.

PREBERITE ŠE: Office off: pisarna, v kateri bi človek lahko živel

Hiša iz svoje okolice izstopa ravno zaradi neverjetne fasade, ki jo v nadstropju prekriva čipki podobna bela struktura. Bela mreža služi kot balkonska ograja, hkrati pa tudi kot zaslon ščiti prebivalce pred nezaželenimi pogledi z ulice. Zanimivo oukvirja poglede iz otroških sob in otrokom omogoča popolnoma varno izkušnjo bivanja.

Več fotografij “drevesne hiške” si oglejte v galeriji

Nočni pogled na zanimivo pročelje enodružinske hiše v Mehiki. Odpri galerijo

Foto: elucy.nl Lucy in the Sky: nizozemski hotel ponuja drugačno urbano turistično izkušnjo Plavalni bazen kar kliče k sprostitvi. Office off: pisarna, v kateri bi človek lahko živel Resort Kolpa. SoNo arhitekti, sinonim za sodobno slovensko arhitekturo Foto: california skateparks NIKE Templo Mayor: mehiški skejtpark predstavlja mokre sanje vsakega ljubitelja rolke ·