Kolo Twicycle
Utrip mesta · šport

Twicycle je nenavadno cestno kolo, ki ga poganjamo z nogami in rokami. Kolo na nožni in ročni pogon sicer ni povsem nova pogruntavščina, saj je pred časom Ruder-Rad izdelal tricikel, ki ga lahko hkrati poganjamo z obračanjem pedal in vlečenjem krmila, a inovator Boyan Rista, ki si je zamislil kolo Twicycle, se je stvari lotil precej drugače. Projekta se je lotil, ker meni, da pri kolesu ostaja neizkoriščen potencial.

Twicycle je cestno kolo, ki ga lahko poganjamo z nogami ali rokami (ali obema hkrati) in po besedah inovatorja Boyan Rista s tem izkoristimo ves njegov potencial. Roke so namreč relativno neizkoriščen del telesa, ko gre za kolesarjenje, a ne s kolesom Twicycle, ki z dodatno verižnico na krmilu (druga kaseta je na sprednjem kolesu) zaposli še zgornje okončine.

Moč lahko razporedimo med noge in roke v slogu teka na smučeh. Oba kompleta verižnikov omogočata prestavljanje, da lahko spodnje in zgornje okončine delajo pod različno obremenitvijo.

PREBERITE ŠE: Ikea predstavila urbano kolo Sladda

Kolo za roke in noge Twicycle je trenutno še koncept, poleti pa se bo odpravilo na platformo za množično financiranje, kjer bodo zbirali sredstva za zagon množične proizvodnje.

Kolo TwicycleOdpri galerijo
Salomon Wings Pro 2 Trail superge Salomon Wings Pro 2: ko tehnični spusti postanejo izziv 02_Hero_Shot_VIDEO Adidas NMD – Adidasova udarna tehnologija športnih copat SipaBoardsAir-Balance3 SipaBoards Air: slovenski samonapihljivi supi na Kickstarterju regeneracija-foto istock Pomen regeneracije po vadbi ·