shutterstock_440193967
V zraku · buzz buzz

Moške privlačijo ženske, ki imajo izbočeno zadnjico, saj naj bi to kazalo, da je ženska ‘seksualno navdušena’, pravi nova študija.

Zaobljene zadnjice, kot jih imata na primer Kim Kardashian in Jennifer Lopez, privlačijo tako moške kot ženske. Da bi ženske izbočile zadnjico, morajo namreč naprej potisniti medenico. Prejšnja študija je pokazala, da to živalskem svetu pomeni, da so samice pripravljene na parjenje. Nova študija dokazuje, da se je takšen položaj telesa razvil in se ‘preselil’ na ljudi, in s tem tako ženske kažejo, da jih moški zanima tudi v seksualnem smislu.

“To morda tudi pojasni, zakaj ženske nosijo čevlje z visoko peto in zakaj se takrat moškim zdijo privlačnejše. Zadnjica je v tem primeru namreč izbočena,” pojasnjuje vodilni avtor raziskave Farid Pazhoohi z univerze Minho na Portugalskem.
Kako je raziskava potekala? Znanstveniki so računalniško izdelali šest 3D-modelov ženskega telesa. Zadnji del telesa je bil prikazan v različnih, a običajnih kotih, 82 moškim in ženskam pa so bili pokazani s sprednje, bočne in zadnje strani. Udeleženci so ocenili privlačnost modela v vsakem položaju, tehnologija, ki je sledila pogledom udeležencev, pa je zabeležila, na kaj so bili najbolj pozorni na fotografijah.
Rezultati so pokazali, da je večji lok na hrbtu, kjer je zadnjica bolj izbočena, privlačnejši za pripadnike obeh spolov.


seth-doyle-188650 Nekadilcem 6 dodatnih prostih dni kristina-flour-BcjdbyKWquw-unsplash Google razkriva tvoje umazane skrivnosti: pazi, kaj brskaš! calendar Dela prosti dnevi in prazniki 2018: kdaj bomo doma? Lego most v Göteborgu Göteborg je dobil Lego most · · · ·