Zaradi tega si "BOLJŠI": to počnejo inteligentni ljudje, povprečni pa ne
V zraku · buzz buzz

Kaj je ključ do uspeha in zakaj so nekateri ljudje inteligentnejši? Jih bolj zanimajo stvari kot povprečne ljudi? So se preprosto rodili pod srečno zvezdo in so uspešni? Ali pa so nadarjeni?

To počnejo inteligentni ljudje, povprečni pa ne …

1. Učijo se tudi iz napak drugih ljudi, ne samo iz lastnih.
Pametni ljudje pogosto ne delajo istih napak, ki so jih naredili drugi. Učijo se na napakah in uspehih drugih oseb. Vendar to ne pomeni, da se pametni ljudje ne učijo tudi iz lastnih napak.
2. Niso ‘piflarji’.
Pametni ljudje se zavedajo, da se spretnosti, kot je učinkovita komunikacija, lahko pridobijo le v dejanskem pogovoru s sodelavci na tem področju. Želijo si, da bi imeli vse spretnosti, ki bi jih od njih ljudje zahtevali. To je ključ ljudi, ki niso ‘piflarji’, ampak imajo življenjsko znanje.

3. Počivajo in si polnijo baterije.
Uspešni ljudje trdo delajo in se nato ‘izklopijo’, da lahko ponovno zberejo svoje misli in okrepijo telo. Če ste telo obremenili, razmislite o ‘odklopu za vikend’ ali več. Ko se vrnete na delo, boste bolj učinkoviti pri pridobivanju želenih rezultatov.
4. Kregajo se sami s seboj.
Pametni ljudje se zavedajo, da tudi njihovi možgani  delajo napake. Večina ljudi tudi ostane neopažena, vse dokler ne storijo kakšne napake. Z namenom, da bi bili 100-odstotno prepričani, da so naredili pravo stvar, namerno sprožijo manjša soočenja mnenj.
5. Nenehno se učijo.
Pametni ljudje verjamejo, da se učenje nikoli ne konča. To ne pomeni, da ga nujno nadgrajujejo z izobraževanjem v šoli, ampak se učijo od drugih, iz knjig, revij ali konferenc.

6. Evalvirajo svoje možnosti.
Izbira, ki jo sprejmete, in odločitve, ki jih naredite, so tisto, kar opredeljuje vašo osebnost. Pametni ljudje ocenijo vsako možnost, ki jo imajo v roki, preden se odločijo za katerokoli izmed njih. Osnovna ideja je izogniti se slabim odločitvam, tako da vedno preizkusite različne možnosti, preden se odločite za pravo.
7. Sprejemajo odgovornost.
Pametni ljudje vedo, da so mojstri lastne usode. Nikoli verjetno niste slišali, kako se pritožujejo zaradi stvari, ki so jih ustavile pred uspehom. Od njih ne boste slišali izgovorov, temveč jih boste videli, kako gredo proti uspehu.

shutterstock_698074291 Zakaj na letalu ne bi smeli piti kave ali čaja? Dar es Salaam, Tanzanija. Z dronom posnete edinstvene scene, ki prikazujejo družbeno neenakost med ljudmi po svetu BeFunky Collage1 Neverjetna barvitost in gracioznost ribice Beta, ujete v objektiv kot še nikoli do zdaj alice-alinari-749344-unsplash Ta 3 astrološka znamenja imajo največji ego · ·