Ženske, ki se ličijo, so plačane več (glede na raziskavo).
V zraku · buzz buzz

Če niste ljubiteljica ličil, je potem morda pravi čas, da jih začnete nositi, saj nova raziskava ugotavlja, da so ženske, ki se ličijo, bolje plačane.

Raziskava o povezanosti med dohodkom in privlačnostjo je pokazala, da so ženske, ki se ličijo in so urejene na delovnem mestu, bolj plačane kot tiste, ki tega ne počno.

Sociologa Jaclyn Wong in Andrew Penner sta zbirala podatke o več kot 14.000 zaposlenih žensk in ugotovila, da je povezava med dohodkom in privlačnostjo.

Nekatere starejše študije so sicer že kazale, da privlačni moški in ženske zaslužijo 20 odstotkov več kot njihovi manj privlačni delovni kolegi. A tokratna raziskava ugotavlja, da je ta privlačnost žensk v nasprotju z moškimi v celoti odvisna od tega, kako je negovana ženska – tu gre za ličila, pričesko in urejenost nohtov.

Raziskovalci pravijo, da dober videz sicer pomaga na delovnem mestu, a da ta ni dovolj, saj je bolj pomembna urejenost, ki vpliva na povečanje dohodka. Razlog, zakaj sta urejenost in dohodek povezana, pa je verjetno v tem, da količina truda, ki jo nekdo vloži v svoj videz, ustreza količila truda, ki jo bo verjetno oseba tudi vložila v delo.
Vsekakor pa raziskava kaže tudi, da je lahko fizična privlačnost pomemben vir neenakosti na trgu dela.

shutterstock_381337633 Teh 10 skrivnosti še danes ni razvozlanih garin-chadwick-1538889-unsplash Tega ti ne bodo odkrile ženske, ki nikoli ne gredo na dieto desert-aerial-drone-photography-irenaeus-herok-dubai-40-5b1902ee2df11__880 Puščava preplavlja Dubaj in Abu Dhabi, fotografije procesa pa so čudovite Zadnje fotografije, posnete tik pred katastrofo. Zadnje fotografije, posnete tik pred katastrofo · · · · · ·