Ženske, ki se ličijo, so plačane več (glede na raziskavo)

Ženske, ki se ličijo, so plačane več (glede na raziskavo).

Če niste ljubiteljica ličil, je potem morda pravi čas, da jih začnete nositi, saj nova raziskava ugotavlja, da so ženske, ki se ličijo, bolje plačane.

Raziskava o povezanosti med dohodkom in privlačnostjo je pokazala, da so ženske, ki se ličijo in so urejene na delovnem mestu, bolj plačane kot tiste, ki tega ne počno.

Sociologa Jaclyn Wong in Andrew Penner sta zbirala podatke o več kot 14.000 zaposlenih žensk in ugotovila, da je povezava med dohodkom in privlačnostjo.

Obstaja povezava med dohodkom in privlačnostjo.
Obstaja povezava med dohodkom in privlačnostjo.

Nekatere starejše študije so sicer že kazale, da privlačni moški in ženske zaslužijo 20 odstotkov več kot njihovi manj privlačni delovni kolegi. A tokratna raziskava ugotavlja, da je ta privlačnost žensk v nasprotju z moškimi v celoti odvisna od tega, kako je negovana ženska – tu gre za ličila, pričesko in urejenost nohtov.

Raziskovalci pravijo, da dober videz sicer pomaga na delovnem mestu, a da ta ni dovolj, saj je bolj pomembna urejenost, ki vpliva na povečanje dohodka. Razlog, zakaj sta urejenost in dohodek povezana, pa je verjetno v tem, da količina truda, ki jo nekdo vloži v svoj videz, ustreza količila truda, ki jo bo verjetno oseba tudi vložila v delo.
Vsekakor pa raziskava kaže tudi, da je lahko fizična privlačnost pomemben vir neenakosti na trgu dela.

Dodatne Informacije

Več informacij:
sciencedirect.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
V Dubaju odprt najvišji vrtiljak na svetu, kjer ste kar 140 metrov od tal!