alessio-lin-213523-unsplash
V zraku · buzz buzz

Polemike o tem, ali življenje po smrti obstaja, so aktualne tud v 21. stoletju – mnenje stroke o tem fenomenu je deljeno, kozmolog in fizik Carroll pa podaja naslednje razloge, zakaj je posmrtno življenje nemogoče.

Tisti, ki verjamete, da življenje po smrti obstaja, boste morali o tej temi še malo razmisliti, saj mnogi znanstveniki trdijo, da se moramo sprijazniti z dejstvom, da se naše življenje po smrti konča.

Sean Carroll, kozmolog in profesor fizike na Kalifornijskem inštitutu za tehnologijo, pravi, da so zakoni fizike, na katerih temelji vsakdanje življenje, popolnoma razumljivi – če bi želeli doseči življenje po smrti, pa bi naša zavest morala biti popolnoma ločena od našega telesa.

Človeška zavest je, kot pravi, sestavljena iz atomov in elektronov. Nekatere oblike zavesti so še zmeraj prisotne v možganih, tudi ko telo ni več živo, toda ti atomi in elektroni se soočajo z nepremagljivimi ovirami. Ni načina, da bi se te oblike zavesti ohranile v naših možganih tudi po tem, ko umremo.

Izhajajoč iz kvante teorije polja, pravi Carroll, za vsako vrsto delcev obstaja eno polje v vesolju – eno za protone, drugo za elektrone in druge vrste delcev. Če bi posmrtno življenje obstajalo, bi kvantni testi razkrivaliduhovne delce” in “duhovne sile“, a jih, kot pravi Carroll, nikoli niso.

shutterstock_790873426 Kaj se je zgodilo z moškim, ki je v 46 letih pojedel 30 tisoč Big Macov? Dance among us Dancers Among Us: projekt, ki je obnorel internet clay-banks-258326-unsplash Kdaj se najlažje naučimo tuji jezik? rakicevic-nenad-511783-unsplash 1 4 stvari, na katere so moški pri ženskah na skrivaj vedno pozorni ·