fbpx

Efterårsopskrift: lækker græskarsuppe med kastanjer

Suppe

Zakaj ne bi to jesen slastni in že tisočkrat preizkušeni bučni juhi dodali za številne najljubši jesenski sadež? Tukaj je preprost recept za dišečo bučno juho s kostanji, ki potolaži lačne želodčke in razvaja tudi najzahtevnejše brbončice.

Z jesenjo se v našo kuhinjo prikradejo slastne buče in sladki kostanji, ki jih lahko vržemo v isti lonec in iz njih pripravimo dišečo gosto juho, ki še kako prija ob hladnih jesenskih večerih.

Recept za jesensko bučno juho s kostanji

Sestavine za bučno juho s kostanji:

  • 50 g kokossmør
  • 2 majhni čebuli
  • 850 g buče
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 300 g olupljenega kuhanega kostanja
  • salt
  • peber
  • muskatnød
  • 2 spsk fløde
  • 1 zvrhana žlica smetane za kuhanje

Forberedelsesvejledning bučne juhe s kostanji:
Kostanj skuhamo, ohladimo in olupimo. Bučo očistimo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. V večjem loncu za juhe raztopimo maslo in na njem popražimo čebulo. Dodamo kocke buče in mešamo še približno pet minut. Zalijemo z jušno osnovo in kuhamo, dokler se buča ne zmehča. Dodamo kostanj, začinimo po okusu in vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom. Juhi dodamo žlico smetane za kuhanje, premešamo in postrežemo. Dober tek!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.