Grafisk designer Christine Røde spurgte sig selv, hvilke ingredienser der bruges i de enkelte landes traditionelle retter og pakkede sine svar ind i form af fotografier under navnet "What Food Looks Like". Hun samlede i en bunke alle de ingredienser, der oftest ender på et lands tallerken på den ene eller anden måde og fotograferede dem pænt arrangeret i "Adams kostume", altså endnu ikke forarbejdet.
Katere so tiste ingredienser, ki so v posameznih državah v kuhinji nepogrešljive? Iz česa so narejene najbolj značilne jedi? S tovrstnimi vprašanji se je ukvarjala Christine Røde, ki je s projektom za umetniško šolo California Colleage of the Arts ”What Food Looks Like” želela opozoriti na to, da dandanes velik del populacije živil sploh ne vidi v svojem prvotnem stanju. Časi so na prignali tako daleč, da se vse bolj poslužujemo vnaprej pripravljenih jedi, hodimo v (hitre) restavracije, skratka, vse več ljudi izgublja stik s ”koreninami”, s sestavinami, brez katerih naš zrezek ne bi bil tako sočen, omaka za testenine in juha pa ne tako rig smag.
LÆS MERE: Najbolj znane vrste kruha na svetu
Sprehodite se čez galerijo in preverite, kaj vse od sestavin gre v pripravo obrokov, ki so najbolj značilni za posamezne države in, ki si ga boste verjetno privoščili, če katero izmed njih kdaj obiščete.