En yderst velsmagende italiensk sommertærte er det ideelle valg for alle, der ikke kan lide at komplicere tingene i køkkenet. En simpel opskrift på en guddommelig lækkerbisken.
Ingredienser til 4 personer:
- 400 g mladih bučk
- 1 hvidt løg
- 1 fed hvidløg
- 2 æg
- 5 spiseskefulde mel
- 100 ml mælk
- 4 žlice naribanega parmezana
- salt
- peber
- 2 spsk olivenolie
Behandle:
Bučke očistimo, operemo in narežemo na kolobarje. Kolobarje stresemo v cedilo, posolimo in pustimo stati 20 minut, da izločijo vodo.
Česen olupimo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo, splaknemo in narežemo na kolobarčke. Pečico segrejemo in poljuben pekač dobro premažemo z oljem. V skledi z metlico zmešamo jajca, moko in mleko. Po želji prilijemo še nekaj vode. V testo vmešamo bučke, parmezan, česen in čebulo. Po okusu začinimo s poprom in soljo.
Zmes prelijemo v namaščen pekač in jo enakomerno razporedimo po površini. Pekač postavimo v pečico in pečemo približno 20 minut, oziroma dokler pita ne dobi zlato-rumene barve.