Ingredienser til 4 personer: Mascarponecreme: 2 æg, 350 g mascarponecreme, 1 vaniljesukker, 8 dkg sukker, johannesbrødkiks: 15 dkg stødt johannesbrød, 10 dkg hvidt mel, 3 æg, 5 dkg sukker, 1 vaniljesukker, 1 bagepulver Tilberedning: Til...
Ingredienser til 4 personer:
Mascarponejeva krema:
2 æg
350 g kreme mascarpone
1 vaniljesukker
8 dkg sladkorja
Rožičev biskvit:
15 dkg mletega rožiča
10 dkg bele moke
3 æg
5 dkg sladkorja
1 vaniljesukker
1 bagepulver
Forberedelse:
Za biskvit stepemo beljake v sneg, postopoma
dodajamo rumenjake in vmešamo vse ostale
sestavine. Pečemo pri 180 ºC približno 18 minut.
Za kremo stepemo jajčne beljake v sneg,
dodamo rumenjake, vmešamo ostale sestavine
in mascarpone. Kozarce napolnimo s koščki
biskvita, prepojenimi s črno kavo, ki smo ji dodali
malo ruma, prelijemo z mascarponejevo
kremo in posujemo z mletimi rožiči.
Sladico lahko poskusimo v restavraciji Angel.