fbpx

Dajte alufolijo v pralni stroj in pozabite na likalnik: trik, ki ga poznajo odlične gospodinje

Oblačila kot iz škatlice, brez likanja

alufolijo
Foto: Unsplash / Averie Woodard

Ste kdaj pomislili, da bi oblačila iz pralnega stroja vzeli popolnoma sveža, brez gube in pripravljena za takojšnje nošenje? Da, prav ste prebrali – brez likanja! V času, ko vsaka sekunda šteje, si vsi želimo skrajšati čas, ki ga porabimo za gospodinjska opravila, ne da bi pri tem žrtvovali kakovost in videz naših oblačil. Predstavljamo vam trik z alufolijo, ki bo vaša oblačila pustil brezhibno gladka, brez dolgotrajnega likanja in nepotrebnega čakanja na sušenje.

Trik za dosego sanj o oblačilih brez likanja ni plod domišljije, temveč resnično deluje in je hitro osvojil družbena omrežja. Ključ do uspeha? Majhne žogice iz aluminijaste folije. Da, prav ste slišali. Vse, kar potrebujete, so kosčki aluminijaste folije, zviti v žogice velikosti teniške žogice, ki jih skupaj z oblačili položite v boben pralnega stroja. Za enak učinek med sušenjem lahko žogice folije dodate tudi v sušilni stroj.

@debongout

Alufolie wirkt antistatisch, weniger Falten und Wäsche bleibt fusselfrei 😏 #tipps #tippsundtricks #trockner #lifehacks #fürdich

♬ Elexsandom – Elexsandom


Kako deluje? Med pranjem bodo žogice iz aluminijaste folije delovale kot naravni mehčalec, dodale oblačilom mehkobo, zmanjšale gube in preprečile nabiranje statične elektrike. Rezultat: oblačila brez električnih nabojev, prijetno mehka na dotik in videti, kot da ste jih pravkar vzeli z likalne deske.

@lynjovy34

#put silver foil in washing machine ❤️#demic #facebook #fyp #❣️ #spreadthelove #ofwsg

♬ original sound – 🇵🇭lyn jovy34 🇸🇬🔥 – lynjovy35


Poslovite se od dolgih ur pred likalnikom in pozdravite oblačila, ki so vedno pripravljena za nošenje, sveža in brez gub. Preizkusite ta trik in si prihranite čas za stvari, ki so vam resnično pomembne.
Oglejte si video demonstracijo tega trika in se prepričajte sami o njegovi učinkovitosti:

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.