fbpx

Dalmaland: novi zabaviščni park na Hrvaškem

Zadnjič posodobljeno: :

Fun Park Biograd bo z naslednjim letom bogatejši za še več vodnih igral in atrakcij, saj se pričenja gradnja projekta Dalmaland.

Bazeni, tobogani, vodni spusti in ostale atrakcije se bodo z naslednjim letom pridružile že znanim atrakcijam Fun Parka v bližini Biograda. V slednjem zdaj najdete Galaksijo, Živalsko kraljestvo, Piratski zaliv in Divji zahod, tematske sklope atrakcij, primerne za otroke ter odrasle. Temu bodo predvidoma spomladi 2023 dodali še vodne dogodivščine, z deli na projektu pa so začeli že pred nekaj tedni.

Vodni park in vode atrakcije so v Fun Parku Biograd poimenovali Dalmaland, z novo pridobitvijo pa se bo Hrvaška postavila ob bok številnim svetovno znanim vodnim parkom. V sklopu novo načrtovanega Dalmalanda bodo namreč postavili bazen z umetnimi valovi, številne otroške vodne tobogane in bazene z vodnimi topovi in fontanami ter z vrsto svetlobnih in zvočnih efektov.

Odprtje načrtujejo za maj 2023

Predvidevajo izgradnjo več kot 2 kilometra vodnih stez, ki bodo v veselje celotni družini. Predvsem pa najmlajšim. V sklopu vodnega parka bo tudi potapljaški center, pa tudi adrenalinski hitri tobogan looping rocket, kjer bo mogoče doseči hitrost kar 12,56 m/s in windigo s hitrostjo 11,07 m/s. Bazeni bodo tudi ogrevani, zato bo mogoče park obiskati tudi v hladnejših mesecih.

Dalmaland bo vodne atrakcije združil s tematskimi aktivnostmi v Fun Parku Biograd, odprtje novega vodnega parka pa je predvideno v maju 2023.

Dalmaland bo združil vodne atrakcije s tematskimi aktivnostmi v Fun Parku Biograd. Vse do takrat lahko uživate v trenutnih atrakcijah parka: Jurski svet, Vesolje, Pirate Bay in Divji zahod.

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!