fbpx
Damen Yachting SeaXplorer 105, foto: damenyachting.com

Damen Yachting SeaXplorer 105: luksuzno zatočišče za arktične raziskovalce

Leta 1972 je bilo ustanovljeno podjetje Damen Yachting, ki je od takrat preraslo v enega izmed večjih svetovnih proizvajalcev super luksuznih jaht. Med drugim so zgradili jahto za raziskovalne podvige Jamesa Camerona in celotno floto tako imenovanih ledolomilcev. Najnovejša med njim, Damen SeaXplorer 105, predstavlja verjetno najbolj luksuzni ″ledolomilec″ na svetu.

Najnovejša kolaboracija med Damen Yachting in Azure Yacht Design je kar 105 metrov dolg ultra luksuzni ″ledolomilec″, ki sliši na ime Damen SeaXplorer 105. SeaXplorer 105 je najnovejša različica jahte z dovolj močnim trupom za namene lomljenja ledu in je hkrati tudi največja med SeaXplorerji. Luksuzno jahto poganja hibridni dizel-električni pogon, za boljše upravljanje velikanke pa poskrbijo rotacijski propelerji in zložljive stabilizacijske plavuti. Kljun luksuzne jahte se dviga 17 metrov nad vodno gladino, mogočna teža 6.500 ton, pa je zaslužena, da ima SeaXplorer kar 5 metrov ugreza. A kljub svoji glamurozni veličini, lahko pluje s hitrostjo 16 vozlov in ima dovolj zalog za do 8.000 navtičnih milj dolgo pot, s čimer omogoča skoraj neomejeno raziskovanje zaledenelih vodnih površin.

Kapitan nadzoruje delo 28 mornarjev, poleg tega pa je potrebnih še kar nekaj dodanih parov rok, da ugodijo željam 24 gostov, ki jih lahko sprejme jahta. V kolikor si le ti zaželijo dodatne družbe, imajo na razpolago dovolj veliko palubo za organizacijo zabave z do 200 ljudmi, ali pa odigrajo partijo tenisa ali se razigrajo na polovičnem igrišču za košarko. Poleg tega so na voljo še notranji bazen in spa, opazovalna ploščad in dovolj prostora za 4 večje čolne, 2 helikopterja in še malo morje drugih luksuznih igrač.

Dodatne Informacije

damenyachting.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!