Danes bosta na nebu jagodna luna in lunin mrk: nočni spektakel, ki ga ne želiš zamuditi

Nocoj se ozri v nebo, na nebu bo namreč čudovita jagodna luna, ki jo bo spremljal lunin mrk!

Kot morda že veš, danes je na sporedu polna luna, tokrat jagodna polna luna. Ime “jagodna” je dobila zato, ker je to čas, ko začnejo zoreti divje jagode. To luno včasih poimenujejo tudi vroča luna, medena luna in rožna luna, odvisno od datuma, na katerega pade. In kljub temu, da luna ne bo rožnate barve, naj bi bila na nočnem nebu zelo dobro vidna.

Lunin mrk, ki jo bo spremljal, bo t.i. polsenčni lunin mrk, kar pomeni, da bodo Sonce, Luna in Zemlja nepopolno poravnani. Ko se to zgodi, naš planet, naš dom, ki ga imenujemo Zemlja, zastre nekaj sončne svetlobe, zaradi česar na Luno vrže manjšo senco.

Danes opazuj jagodno luno in lunin mrk!
Danes opazuj jagodno luno in lunin mrk!

Kako bosta ta polna luna in lunin mrk vplivala na nas?

Polna luna in lunin mrk bosta tokrat v znamenju strelca, na nas pa naj bi vplivala z izjemno močjo, saj naj bi bil lunin mrk kot okrepljena polna luna z do desetkrat večjim potencialom oziroma vplivom.

Ta polna luna in polsenčni lunin mrk naj bi nas vodila, da se postavimo za to, v kar verjamemo, uveljavimo svojo moč in omogočimo našemu notranjemu glasu, da spregovori. Najverjetneje bo to čas, ko bomo prečistili svoje misli in ideje ter se pripravili na novo pot.

Naša čustva se lahko okrepijo, vendar se moramo pri tem naučiti poslušati sebe, svojo jezo in frustracijo in pridobiti modrost. Če si to dovolili, se nam lahko najverjetne zgodi čustven preboj in našli bomo resnico, ki se skriva pod površino.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
“Hudič mi ni dal miru, morala sem preveriti telefon svojega moža”: ne boste verjeli, kaj je na koncu čakalo to žensko!