fbpx

Erstes Bad

Bevor wir mit dem Baden beginnen, bereiten wir alles vor, was wir brauchen: eine Badewanne, Babyseife, Handtücher, Putzlappen, eine saubere Windel und frische Kleidung. Es ist nicht unbedingt notwendig, Seife für ein Baby zu verwenden, aber wenn wir sie verwenden, sollten wir sehr wenig davon verwenden. Wenn wir das Baby zu stark einseifen, kann seine Haut austrocknen. Ein Raum, in dem ...

Preden začnemo s kopanjem, pripravimo vse potrebno: kad, otroško milo, brisače, krpice za čiščenje, čisto plenico in sveža oblačila. Uporaba mila pri dojenčku ni nujno potrebna, če pa ga uporabimo, ga uporabimo zelo malo. Če dojenčka preveč namilimo, se lahko njegova koža izsuši. Prostor, v katerem kopamo dojenčka, naj bo dovolj topel in brez prepiha. Voda v banjici naj bo plitva, temperatura pa okrog 37 ºC. Toploto vode lahko preverimo s podlahtjo ali posebnim termometrom. Dojenčka slecimo in ga zavijmo v vodoodporno pleničko. Najprej mu s kosom bombažne vate umijmo oči in obrazek, nato otroka počasi položimo v vodo. Še vedno naj bo zavit v pleničko, da mu v vodi ne bo neprijetno. Ko ga bomo polagali v vodo, se mu smehljajmo in nežno prigovarjamo. Ko je dojenček v vodi in nam je uspelo, da se ni preveč prestrašil, mu počasi umijmo telo. Namilimo rokavico ali brisačko in mu najprej umijmo vrat, nadaljujmo po sprednji in na koncu še zadnji strani dojenčkovega telesa. Ne pozabimo na kožne gube, tudi na rokicah in nogicah, na koncu pa mu umijmo še prstke. Otroka nežno dvignimo iz kadi in ga tesno povijmo v toplo brisačo. Dojenčkovo telo lahko namažemo z losjonom oziroma otroškim oljem, ki preprečuje izsušitev kože. Če ga umivamo le z vodo, to ni potrebno. Na koncu ne pozabimo še na ušeska in nohtke. Zelo pomembno je, da pri kopanju dojenčka poskrbimo za varnost. Stvari imejmo pri roki, da ne bomo dojenčka puščali samega v kadi ali na previjalni mizi. Nikoli ne puščajmo otroka samega, tudi ko je že starejši in sedi sam. Čeprav uživa v vodi in se mirno igra, se lahko utopi že v nekaj centimetrih vode. Če nas je strah, da ne bomo zmogli sami okopati dojenčka, raje prosimo koga za pomoč. Le kdo ne bi želel biti poleg, ko se otročiček kopa!

www.bibaleze.si

Weiter
Der Tau

Seit 2004 bei Ihnen

Ab 2004 Wir recherchieren urbane Trends und informieren unsere Follower-Community täglich über das Neueste aus den Bereichen Lifestyle, Reisen, Style und Produkte, die mit Leidenschaft begeistern. Ab 2023 bieten wir Inhalte in den wichtigsten Weltsprachen an.