Es ist Dezember, was bedeutet, dass unsere Häuser nach Keksen riechen. Dieses Mal bieten wir Ihnen ein Rezept für knusprige Erdnusskekse, die perfekt zu Ihrem Nachmittagskaffee passen. Da sie sich füllen, vergessen Sie nicht, sie auf Ihre Reise mitzunehmen.
Zlato zapečeni arašidovi piškoti se odlično podajo h kavi, ker pa so precej nasitni, so lahko dober Energiequelle.
WEITERLESEN: Rezept: Baiser - flauschige Kekse aus zwei Zutaten
Če za arašidove piškote iz pečice nimate časa, lahko postopek še vedno skrajšate s pripravo in der Mikrowelle.
Recept – arašidovi piškoti
Sestavine – arašidovi piškoti
- 75 g arašidov
- 100 g Butter
- 200 g Mehl
- 0,5 žličke jedilne sode
- 75 g rjavega sladkorja
- 1 Ei
- 1 Teelöffel Vanilleextrakt
Postopek priprave arašidovih piškotov:
Surove arašide damo v multipraktik in jih drobno zmeljemo. Približno dve pesti arašidov prihranimo za pozneje. Presejemo moko in sodo ter jima dodamo nakockano maslo. Tega vgnetemo, da nastane drobtinasta mešanica. Dodamo še sladkor in arašide. Nato stepemo jajce z vaniljevim ekstraktom in dodamo masi. Gnetemo toliko časa, da dobimo gladko testo, ki ga oblikujemo v kroglice. Te razporedimo po pekaču, ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Piškote z žlico sploščimo in potresemo z arašidi. Pečemo 12 minut pri 180 stopinjah Celzija. Piškoti morajo postati zlatorumeni. Ko so pečeni, jih ohladimo na mrežici. Pa dober tek!