fbpx

NASA: Mit dem Enterprise-Raumschiff zum Mond und über das Sonnensystem hinaus mit Warp-Drive

Vse bliže je čas, ko bomo lahko postali resnični kapitani Kirki in Spocki. Iz Nasine vesoljskega centra namreč prihaja koncept warp-drive ladje, 'novodobnega' Enterprisa, ki bo medplanetarne polete iz filmskih platen prestavila v realnost, predvsem pa jih občutno skrajšala.

Čeprav gre zaenkrat še za eksperiment, pa je Dr. Harold »Sonny« White s svojimi dognanji dolil goriva na ogenj naše domišljije, saj se za njegovo matematiko skriva ne samo podoba resničnega Enterprisa, pač pa tudi rešitev problema alcubierrovega warp pogona, ki je bil v teoriji sicer možen, a za dane razmere energijsko preveč požrešen. Za mehurček v prostoru in času naj bi potreboval maso Jupiterja!

Najnovejši koncept ladje na warp pogon.
Najnovejši koncept ladje na warp pogon.

Po zamisli konceptnega 3D umetnika Marka Rademakerja, ki je Whitovo znanost prevedel v videz, gre za ‘krožnik’, ki je potisnjen med dva velikanska kroga, ki bosta ukrivljala prostor in čas ter je izpopolnjena verzija originalnega koncepta, ki ga je zasnoval Matthew Jeffries in prav tako izgleda kot nekaj, kar je pobegnilo iz Star Trek. Ravno tako tudi ta že uporablja pogon warp-drive (a še ‘starega’ alcubierrovega), ki z ukrivljanjem prostora okoli sebe omogoča supersonična potovanja, ki so se še včeraj zdela vzeta iz znanstvene fantastike.

WEITERLESEN: Nur der Himmel ist die Grenze für Airbus

Prva 'obratna ekranizacija' Enterprisa.
Prva ‘obratna ekranizacija’ Enterprisa.

V nadaljevanju prisluhnite kaj vse naj bi šlo v ladjo, ki se bo požvižgala na Einsteinovo ‘hitrostno omejitev’ 300.000 km/s.


Seit 2004 bei Ihnen

Ab 2004 Wir recherchieren urbane Trends und informieren unsere Follower-Community täglich über das Neueste aus den Bereichen Lifestyle, Reisen, Style und Produkte, die mit Leidenschaft begeistern. Ab 2023 bieten wir Inhalte in den wichtigsten Weltsprachen an.