Dekleti se fotografirata v enakih oblačilih s sporočilom: “Najini telesi sta popolnoma drugačni, a enako lepi!”

Zadnjič posodobljeno: :

Denise Mercedes in Maria Castellanos sta se spoznali pred petimi leti, lani pa sta na Instagramu začeli objavljati skupne fotografije, na katerih sta enako oblečeni. Ideja je, da pokažeta, kako so videti enaka oblačila na telesih popolnoma različnih oblik: Denise nosi številko XL, Maria pa S, in obe sta čudoviti.

Denise in Maria sta prijateljici že pet let, a se jim na začetku ni niti sanjalo, da bosta nekega dne skupaj promovirali lepoto za vse velikosti teles. Ko sta se spoznali, je Denise na družabnih omrežjih že ustvarjala vsebine za “plus size” ženske, pa tudi Maria, ki je poklicna plesalka, je že koketirala z družabnimi omrežji. Ker se je takrat ukvarjala s fotografijo, je Denise vprašala, če jo lahko fotografira in kmalu je to postala njuna tedenska rutina.

Denis je lani na Instagramu delila fotografijo obeh v enakem bikiniju in pripisala: “Dve različni obliki telesa, enak bikini. Ona nosi S, jaz XL, a nisva kljub temu obe lepi?”

Njune objave kažejo, kako so lahko enake obleke videti na različnih oblikah telesa. Odzivi so zelo dobri, zato sta letos začeli tudi s TikTokom, kjer je njun prvi video na to temo dosegel 1,5 milijona ogledov.

@denisemmercedes##stylenotsize @mariacastellanos_ri

♬ Whats wrong with being confident – angelmamii

Dekleti se zabavata pri snemanju videov, a vseeno ima tudi to svojo ceno. Medtem, ko je 99 odstotkov komentarjev pozitivnih, 1 odstotek sestavljajo kritike in neizprosne primerjave, kako je vsaka od njiju videti v enaki obleki. Denise na primer očitajo, da ni dobra predstavnica “plus size” žensk, ker je “njena postava v obliki peščene ure”.

“Zaradi tega se počutim slabo,” je povedala za Insider. “Navsezadnje sem ženska. Sem “plus size” ženska. “Plus size” ženske so lahko različno grajene, tako kot suhe ženske. Obstajamo v vseh oblikah in velikostih.”

Maria Castellanos pa pravi, da so jih očitali, da je “presuha”. “Da, vedela sem, da obstaja tudi t.i. skinny shaming, ampak nisem vedela, da je tako zelo prisoten. Ljudje so govorili, da imam prehranjevalne motnje in me primerjali z ljudmi, ki so očitno bolni. Vendar ni poanta, da izbirajo, katero od naju je lepša, da ampak da vidijo, da sva lahko obe dobro videti v enakih stvareh.”

“Nekateri ljudje tega še vedno ne razumejo,” dodaja Denise. “Trudiva se delati kakor najbolje znava, vendar bova še vedno dobili slabe komentarje od ljudi, ki tega ne marajo.”

Kljub temu pa dekleti upata, da bo serial #StyleNotSize še naprej rastel in da se jima bo pridružilo še več ljudi, ki z njima delijo svoje mnenje. “Želiva porušiti meje ter ljudjem iz modne industrije odpreti oči in jim dati vedeti, da se lahko oblačila nosijo v vseh velikostih. Internet je največji ‘zlorabnik’, zato želiva pokazati, da je lahko vsak takšen, kot je, pa je še vedno sproščen in se ima lepo.”

View this post on Instagram

2 bodies, same dress 💙 @mariacastellanos_ri #stylenotsize

A post shared by Denise Mercedes 🇩🇴 (@denisemmercedes) on

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Video, zaradi katerega boste jokali kot dež: šimpanz se poslovi od svojega skrbnika, preden umre