Renault Mégane Conquest je izjemno seksi SUV kupe znamke Renault

Novi Renault Mégane Conquest inspiracijo nedvomno išče v nemški konkurenci terencev “kupe” oblike premijskega razreda, ki nas v zadnjem desetletju navdušujejo z dinamičnim oblikovanjem in novo segmentno nišo. Nišo, ki je postala tako velika, da je zadišala tudi “množičnim” znamkam, kot je Renault! Zakaj pa ne!

Renault je napovedal skorajšnji prihod zelo zanimivega modela, imenovanega Mégane Conquest, ki bi moral biti premierno predstavljen v prvi polovici leta 2021. Ta športni Renault SUV kupe z atletskimi linijami in dinamičnim značajem na evropski trg prihaja opremljen z napredno tehnologijo, ki jo poganja hibridni E-TECH in tudi različica “RS” modelne linije, ki bo temu dinamičnem terencu dala tisto pravo piko na i.


Novi Mégane Conquest bo zgrajen na platformi CMF-B kompaktnih avtomobilov naveze Renault-Nissan-Mitsubishi, ki se uporablja tudi za novi Clio in Captur, a bo posebej izpopolnjena in prilagojena evropskemu trgu.

Izjemno dinamičen avtomobil!

Gre načeloma za petvratni SUV kupe, dolg 4,56 m in visok 1,57 m, njegova medosna razdalja pa naj bi bila 2,72 m. To so prve neuradne informacije. Prostoren potniški in prtljažni prostor potrjuje, da je Renault Mégane Conquest namenjen tudi družinam.

Novi Renault Mégane Conquest poganjajo novi hibridni motorji. In sicer Hibrid E-TECH s 140 KM in 1,3-litrskim TCe 140 in TCe 160 z 12-voltnim mikrohibridnim pogonom. Hibridna tehnologija E-TECH, ki že poganja Clio, Captur in Mégane, je Renaultova inovacija, ki temelji na izkušnjah, pridobljenih na električnih vozilih in avtomobilih Formule 1, med razvojem tehnologije pa je bilo prijavljenih več kot 150 patentov.

Na cestah avtomobil, ki ga Renault izven regije Adria trži kot Arkano, pričakujemo v drugi polovici leta 2021.

Dodatne Informacije

renault.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Lamborghini in Xiaomi združila moči in nastal je Gokart PRO