fbpx

To je 10 ta hip najbolj prodajanih pametnih telefonov leta 2020

Katere pametne telefone največ kupujemo?

Katerih je 10 najbolje prodajanih pametnih telefonov v prvi polovici letošnjega leta? Gre namreč za tiste, za katere so kupci glasovali s svojo denarnico. Tudi zato je ta lestvica pametnih telefonov ena najpomembnejših lestvic leta! O njej je odločil namreč denar potrošnika.

Najbolj prodajani telefoni so tisti, za katere so bili uporabniki pripravljeni odšteti svoj denar. Gre za neke vrste volitve – volitve denarnice potrošnikov.

Letošnje leto je po mnogih kriterijih prav posebno – in to v veliki meri velja za trg pametnih telefonov. Številna tehnološka podjetja so namreč zaradi proizvodnih težav ter negotovosti na trgu v zadnjih mesecih upočasnila razvoj in prestavila predstavitve novih pametnih telefonov. Kljub vsemu pa se je prodaja pametnih telefonov nadaljevala – sicer nekoliko počasneje, kot v pretkelosti, a padec ni bil pretiran.

Raziskovalna agencija Omdia že vrsto let izvaja obsežne raziskave na področju telekomunikacij. Tudi zato so pred kratkim predstavili seznam najbolje prodajanih pametnih telefonov na trgu v prvi polovici leta 2020.

Nakup pametnega telefona brez DDV-ja na Amazon Business

Izdelke, predstavljene v tem zapisu, lahko takoj kupite na Amazon.de, brez DDV-ja, davka na dodano vrednost! V kolikor se na Amazonu registrirate kot poslovni uporabnik in ste v Sloveniji davčni zavezanec za DDV.

REGISTRACIJA ZA POSLOVNE UPORABNIKE

Prvo mesto z veliko prednostjo zaseda Apple. Zanimivo, a hkrati pričakovano pa je, da ena izmed trenutno najbolj priljubljenih blagovnih znamk – Huawei – med prvimi desetemi najbolj priljubljenimi telefoni nima svojega predstavnika. Vse zaradi neposredne vpletenosti v trgovinsko vojno med ZDA in Kitajsko, kjer je prav v središču Huawei.

Predstavljamo vam torej 10 na nek načinnajboljših pametnih telefonov. Kajti kupec se nikoli ne moti! Tu so pametni telefoni, ki so jih uporabniki najpogosteje kupili v prvi polovici leta 2020!

Prejšnje
Naslednje

Apple iPhone 11


Glede na poročilo je Apple v prvi polovici leta 2020 prodal 37,7 milijonov iPhonov 11. Gre za model, ki ima po mnenju mnogih najboljše razmerje med vrednostjo in ceno in je tudi zaradi tega najbolj “priporočen” nakup v Applovem ekosistemu. Privlačna je tudi njegova cena, ki nikakor ni nizka. A vseeno primerna. Dobite ga že za 666 evrov!

Samsung Galaxy A51


Samsung Galaxy A51 je drugi na letošnji lestvici s prodajo 11,4 milijonov modelov. Samsung je, tako kot Apple, s svojimi vrhunskimi modeli pametnih telefonov opravil fantastično delo. Lestvica najbolje prodajanih vključuje telefone, katerih cena je nekoliko nižja, a vseeno prinaša odlično razmerje med zmogljivostjo in ceno. Samsungov model Galaxy A51 tako zaseda drugo mesto najbolje prodajanih naprav v prvi polovici leta 2020. In je tudi telefon, ki smo ga sami nedavno umestili med najboljše nizkocenovne pametne telefone na trgu.

Xiaomi Redmi Note 8


Pametni telefon Redmi Note 8 je glede na poročilo dosegel kar 11 milijonov prodaje in s tem podjetje prvič zavihtel tako visoko. Med prvimi desetimi ima namreč Xiaomi kar štiri svoje modele, ki so dejansko prevzeli vodilni položaj od Samsunga. Xiaomi v zadnjih mesecih namreč zelo dobro opravlja svoje delo na mobilnem trgu in uvaja številne nišne modele za vse tržne razrede. Prav zaradi te prilagodljivosti trgu je Xiaomi pridobil zelo dragoceno prednost pred drugimi konkurenti v sistemu Android. Xiaomi Redmi Note 8 je cenovno izjemno dostopen – stane le okoli 180 evrov – in kupcu prinaša dober paket.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro


Takoj po modelu telefona Xiaomi Redmi Note 8 se na seznam najbolje prodajanih naprav uvršča nekoliko novejši in kakovostnejši model Pro. Xiaomi Redmi Note 8 Pro prinaša nekoliko boljše zmogljivosti v primerjavi s prej opisanim modelom in je po številu prodanih kosov dosegel številko 10,2 milijonov. To je tudi zadnji model na lestvici najbolj prodajanih, ki so ga prodali v več kot 10 milijonih primerkov, zato se Xiaomi edini v tem segmentu (10+ milijonov) ponaša z dvema različnima modeloma pametnih telefonov. Omeniti je treba, da je Xiaomi letos predstavil številne nove modele naprav, katerih pozicioniranje v podobnem obsegu bi bilo mogoče občutiti do konca letošnjega leta. Xiaomi Redmi Note 8 Pro je cenovno izjemno dostopen in je dražji od navadnega modela za le nekaj evrov. Dobite ga lahko za okoli 200 evrov.

Apple iPhone SE


Glede na poročilo Omdia je iPhone SE dosegel prodajo kar 8,7 milijonov enot. Glede na obdobje prodaje je izjemen trend, saj se telefon prodaja le nekaj mesecev. Zelo verjetno bo uvrstitev ob koncu leta dosti višja. Apple je bil v prvi polovici letošnjega leta najbolj prevladujoč proizvajalec pametnih telefonov, kar je splet okoliščin in več dejavnikov. Prvič, Apple iPhone 11 ima dominantno prvo mesto s kar 2-krat več prodanih modelov kot vse druge naprave na seznamu. Tudi zato ker je resnično “the” pametni telefon. Drugi dejavnik je, da ima Apple največ naprav na seznamu prvih 10, teh je namreč kar 5. Vse to jasno kaže, kako zvesti so kupci Appla tudi v tem turbulentnem obdobju. Še vedno so namreč ostali zvesti svoji najljubši znamki. Je pa potrebno priznati, da so kupci pametni, saj letos nagrajujejo tudi proizvajalca, pri katerem telefoni najbolje ohranjajo svojo vrednost!

Apple iPhone XR


Apple iPhone XR se uvršča na 6. mesto na seznamu z 8 milijoni prodanih enot, kar je za dve leti star telefon izjemen rezultat. Vseeno gre za enega tistih telefonov, ki ga še vedno ne gre spregledati. In je primeren za vse tiste, ki jim je model SE premajhen. In teh sodeč po številkah ni malo.

iPhone 11 Pro Max


Apple je v prvi polovici leta 2020 prodal 7,7 milijonov enot pametnega telefona iPhone 11 Pro Max. Kar je veliko, glede na dejstvo, da je to eden od najdražjih telefonov v prodaji ta hip. iPhone 11 Pro Max je pravzaprav edini ter vsekakor najbolj premijski telefon med prvimi 10 telefoni.

Xiaomi Redmi 8A


Najbolj nizkocenovni pametni telefon na seznamu je Xiaomijev Redmi 8A s 7,3 milijoni prodanih enot. Njegova cena je kakopak njegov glavni adut. Dobite ga že za nekaj več kot 100 evrov.

Xiaomi Redmi 8


Po poročilu je Xiaomi v prvem polletju 2020 poslal na trg 6,8 milijonov enot Redmi 8. Še en izjemno nizkocenovni telefon, ki ga lahko kupite pod znamko 150 evrov. A vseeno množicam njegove karakteristike povsem zadostujejo.

Apple iPhone 11 Pro


Omdia poroča, da je je prodaja Apple iPhone 11 Pro znašala 6,7 ​​milijonov enot. Kar je izjemna številka. Gre namreč za zelo premijski model, z visoko vstopno ceno.

Zanimiva lestvica najbolj prodajanih telefonov v prvi polovici leta 2020 nedvoumno nakazuje, da so najbolj prodajani modeli pravzaprav tisti iz srednjega cenovnega razreda, medtem ko se tu in tam pojavi kakšen vrhunski model – tokrat izključno modeli Apple.

Apple in Xiaomi sta se dobro odrezala konec lanskega in v začetku letošnjega leta in lahko sta ponosna na svoje prodajne rezultate na trgu pametnih telefonov. Tu bomo posebej izpostavili Xiaomi, ki je v zadnjih nekaj mesecih predstavil več novih naprav in tako zagotovil precej dobre projekcije za prihodnost. Po govoricah naj bi Xiaomi kmalu predstavil tudi nekatere nove vrhunske modele.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!