Deseterica najdražjih diamantov na svetu

9. The Jubilee je večji del od prvotnega 258.69 (245.35) karatnega brezbarvnega diamanta

Zemlja nam je dala veliko izjemnih stvari in verjetno se lahko strinjamo, no, vsaj ženski del populacije, da so ena njenih najlepših kreacij prav diamanti. Da so večni, nas je prepričal že James Bond, tiste, ki dvomijo v njihovo osupljivosti, pa bo morda prepričalo 10 najdražjih primerkov.

Ob tem pa ne gre spregledati, da je Zemlja poleg diamantov ustvarila še mnogo drugih čudovitih kreacij, za katere pa se zdi, da jih vse prevečkrat jemljemo za samoumevne. Atmosfera, ki nam omogoča dihanje, biodiverziteta in pitna voda so le ene izmed njih, torej diamanti v neki drugi obliki, ki se morda ne svetijo tako kot pravi, a so za razliko od diamantov, ki imajo ceno, neprecenljivi.

A so diamanti tisti, ki so sinonim bogastva in razkošja. Statusni simbol premožnih, ki jih najdemo na prstanih in drugih vrstah nakita že vse od časov kraljev in kraljic. In če se to skozi čas ni spremenilo, pa je zato napredovala tehnika brušenja, ki je do skrajnosti zmanjšala izgubo karatov v fazi piljenja. In ko smo že pri skrajnostih.

Dame in gospodje v galeriji si oglejte deset najdragocenejših

PREBERITE ŠE: 5 najdražjih luksuznih medvedkov na svetu

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
15 skrivnosti za ustvarjanje in ohranjanje pozitivnega pogleda na življenje