DiFold Origami Bottle: zložljiva plastenka za ponovno uporabo

Origami Bottle (Foto: Yanne Golev)

Kompaktna, ko je zložena, stabilna, ko je razprta - to je DiFold Origami Bottle, plastenka za ponovno uporabo, s katero si želita ustanovitelja podjetja zmanjšati odpadno embalažo in optimizirati logistiko tovrstnih plastenk.

Ustanovitelja bolgarskega podjetja DiFold – Radina Popova in Petar Zaharinov – želita s plastenko Origami Bottle pokazati potencial te tehnologije oblikovanja, ki bi lahko kaj kmalu prešla na tista področja, kjer bi imela še večji vpliv. Prednost te tehnologije zlaganja je namreč ta, da ne deluje le pri cilindričnih oblikah, ampak tudi pri stožcastih in pri mešanici omenjenih oblik.

Origami Bottle izkorišča najpreprostejši trikotni vzorec, ki omogoča zlaganje v samo treh korakih. Zato je izdelek izjemno praktičen in kompakten, hkrati pa mu to daje minimalističen in eleganten videz. Plastenka je izdelana iz vrhunskega in trpežnega termoplastičnega polimera – arnitela in njegove biološke različice, arnitela eco. Reciklirati ga je mogoče večkrat in to brez večje izgube kakovosti. Origami Bottle je brez BPA, delovna temperatura pa je od -30 °C do 100 °C. Omogoča vsaj pet let intenzivne uporabe, pa tudi za lažje recikliranje v zaprti reciklaži (surovina se uporabi za izdelavo istega proizvoda). Duo v prihodnosti načrtuje tudi politiko zbiranja starih steklenic in njihovo pretvorbo v nove izdelke.

Origami Bottle
Origami Bottle

DiFold se je s plastenko Origami Bottle na Kickstarterju predstavil 16. junija in v le štirih urah dosegel svoj cilj. A kljub temu še imate nekaj časa, da si zagotovite svojo stekleničko, ki jo bodo decembra 2020 pošiljali po celem svetu. Cena zanjo je okoli 27 evrov.

Galerija: Origami Bottle

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!