Mercedes-Benz E63s AMG

Mercedes-Benz E 63 S AMG: pomemben je le videz

Mercedez-Benz je predstavil prenovljenega E63 AMG v limuzinski in karavanski različici. Spremembe zunanjosti so zares opazne, a ostalo ostaja praktično nedotaknjeno. In tako je tudi prav.

Karavan Mercedesa AMG E 63 S in njegov štirivratni bratec ne bosta prejela nobenih posodobitev sistemov pogona, menjalnika ali štirikolesnega pogona. To pomeni, da je platforma s 603 konjskimi močmi, dvolitrskim 4,0-litrskim V8 še vedno upeta z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom in še vedno premore slavni “drift mode” z možnostjo “drift” s pritiskom na gumb. Medtem ko se podatki o zmogljivosti prenovljenega E 63 S AMG niso spremenili, to zagotovo ne velja za njegov zunanji videz.

Platforma je ostala identična, a se spremembe začnejo že pri večji obliki rešetke, ki posnema slog “panamericana” znamke Mercedes-AMG. Svetila so LED z le še več LED-tehnologije kot pri predhodniku. Spremenjena pa so tudi tako imenovana aero krila in trio izboljšanih spodnjih vhodnih odprtin za boljše hlajenje.

Če pogledamo še v notranjost opazimo skupek tehnoloških izboljšav, kot so novi širokozaslonski kokpit, volan AMG Performance in infomatični zabavni sistem MBUX.

Galerija slik: Mercedes-Benz E63 S AMG

Dodatne Informacije

Več informacij:
mercedes.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Koncept Jeep Gladiator Farout dodaja dizelsko moč za overlanding doživetja