fbpx

DIY – Do privlačnega in barvitega retro radia kar iz kartona

Tisti, ki že dolgo občudujete škatlaste radie z ogromnimi zvočniki iz 80. let, boste zagotovo navdušeni! Glasbeno nostalgijo lahko znova obudimo z radiem, ki ga sami sestavimo iz kartona, ga priključimo na telefon ali mp3 predvajalnik in se z njim podamo na mestne ulice.

Osnovne Informacije
Znamka
Berlin Boombox
Model
Cena
65€
Trgovina

O modernih retro radiih smo že pisali tukaj, zdaj pa je naše oko ujel še hudo privlačen prenosni radio, ki ga iz kartona sestavimo čisto sami. Zahvaljujoč berlinskemu oblikovalcu in ilustratorju Axelu Pfaenderju lahko zdaj odprtih rok pozdravimo veličastni zvočni sistem, brez katerega v 80. letih nikakor ni šlo.

Pfaender je svojo strast do glasbe in oblikovanja združil v retro, toda za današnje tehnološke potrebe moderno kartonasto škatlo Berlin Boombox, ki jo lahko preprosto priključimo na telefon ali katerikoli drug mp3 predvajalnik in uživamo v urbanih ritmih.

Boombox ni edinstven le zaradi svojega iz kartona narejenega ohišja, ampak tudi zato, ker ga z malo ročne spretnosti sestavimo sami. Dobimo ga namreč v Naredi si sam paketu, ki vključuje kartonasto strukturo in elektronske dele. Sestavljanje, pri katerem ne potrebujemo niti kapljice lepila ali katerega koli drugega orodja, nam bo vzelo le nekaj minut.

Črni in beli grafični elementi so natiskani na trdne in kakovostne valovite lepenke, ki jih v kompletu najdemo poleg močnega ročaja za prenašanje radia. Potrebujemo še tri AA baterije za Hi-Fi zvočnike in dva 5-vatna ojačevalca.

Axel Pfaender se je domislil še ene poteze, ki nas bo navdušila – barve. Da ne bo vse črno in belo, lahko svoj glasbeni svet oblikujemo po svoje, saj so boombox kompleti na voljo v različnih barvah. Ful kul!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!