fbpx

DJI Ronin 4D: kamera za zahtevne filmske ustvarjalce

DJI stopa v svet profesionalne video produkcije.

DJI ROnin 4D; Foto: dji.com

Ob omembi znamke DJI, bo velika večina pomislila na njihove leteče drone. Ampak ali ste vedeli, da izdelujejo tudi izredno kvalitetne videokamere?

Da se DJI zelo dobro spozna tudi na videokamere, so dokazali z njihovim najnovejšim izdelkom, kamero DJI Ronin 4D. Za osnovo služi kamera 6K ali 8K Zenmuse, okoli nje pa je nameščenih kopica pomagal in pripomočkov, kot sta denimo giroskopski stabilizator in lidar. Ronin omogoča štiri osno aktivno stabilizacijo, zaradi katere je potek slike še bolj gladek. Kamera je kompatibilna z lečami DJI DL, nanjo pa lahko pritrdimo tudi leče drugih proizvajalcev, kot so denimo leče Laica M.

Kamera Ronin 4D je opremljena s sistemoma LiDAR in ActiveTrack Pro , ki s pomočjo lidarja poskrbi za izredno natančen fokus in sledenje premikajočim se predmetom. Z modulom za brezžični prenos, z dometom do kar 6 kilometrov, lahko snemalne ekipa na daljavo upravljajo s kamero in po potrebi spreminjajo nastavitve. Za kamero DJI Ronin 4D 6K je potrebno odšteti 7.059 evrov, za DJI Ronin 4D 8K pa 11.099 evrov.

Dodatne Informacije

dji.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!