fbpx

H&M Co-Exist Story – živalim prijazna kolekcija, ki jo je odobrila PETA

H&M, trajnostno in s skrbjo za živali!

H&M s ponosom predstavlja "Co-Exist Story", živalim prijazno modno kolekcijo, ki jo je v celoti odobrila organizacija za pravice živali People for the Ethical Treatment of Animals (PETA). Kolekcija, ki zajema ženska, moška in otroška oblačila, izpostavlja alternative tkaninam in procesom tkanin živalskega izvora. 'Co-Exist Story' ježe tretja instalacija v H & M-jevi v pobudi Innovation Stories, ki se je začela v začetku leta 2021 in je namenjena predstavitvi bolj trajnostnih inovacij, materialov in dizajnov. Zbirka Co-Exist Story bo na voljo po vsem svetu na hm.com in v izbranih trgovinah od 4. novembra.

Kolekcija ženskih in moških oblačil sta zasnovana za sodobnega mestnega prebivalca, ki sam sebe lovi med poznimi večernimi zabavami in zgodnjimi jutranjimi pohodi. Kolekcija združuje inovativne tkanine, ki nadomeščajo materliale pridobljene iz živalskega izvora ter stavi ba bolj trajnostne materiale z modno usmerjeno miselnostjo. Oblačila, ki so dobila inspiracijo v zabavah 90-ih in funkcionalna vrhnja oblačila so vse to poleg pionirskih inovacij, kot sta FLWRDWN™, alternativa živalskemu puhu, narejenemu z uporabo divjih cvetov, in VEGEA™, rastlinski nadomestek za usnje na osnovi olja.

Ključni kosi za ženske vključujejo prevelik kremni plašč iz umetnega krzna iz recikliranega poliestra in pleteno obleko z enim ramenom in dramatičnim robom z resicami v mešanici ECONYL®. Za moške prevelik anorak iz recikliranega najlona z grafitnim tiskom dokazuje estetiko uličnih oblačil. Med dodatki so težki gumijasti ribiški škornji iz naravnega kavčuka Yulex® osrednje mesto za ženske, z udobnimi puhastimi čevlji FLWRDWN™ za moške. Kolekcija vključuje tudi veganska ličila – dve šminki in komplet črtala za oči –, ki je prvič za H&M certificiran s strani The Vegan Society.

Za otroke so enosmerni reciklirani najlonski anoraki in puhasti jopiči FLWRDWN ™ v bogatih odtenkih, medtem ko so majice in salonska oblačila poživljena z našitki s sloganom, ki izjavljajo zvestobo živalskemu kraljestvu in podporo delu PETA.

»Kolekcija« Co-Exist Story »pooseblja našo stalno zavezanost pri H&M raziskovanju inovativnih alternativ za tkanine živalskega izvora, hkrati pa našim strankam še vedno ponujamo vrhunsko modo. H&M in PETA sta v celotnem projektu uživala v pozitivnem dialogu in ponosni smo, da podpiramo tako dragoceno delo, ki ga PETA opravlja vsak dan,«

Ann-Sofie Johansson, kreativna svetovalka pri H&M.

»Velik del našega dela pri PETA dosežemo z oblikovanjem pozitivnih odnosov s podjetji, kot je H&M, saj si prizadevamo prenehati z uporabo materialov živalskega izvora. Navdušeni smo nad sodelovanjem s H&M pri kolekciji, ki vsebuje čudovite veganske dizajne, ki so prijaznejši do planeta in živali, ki živijo na njem,«

Direktorica za korporativno odgovornost PETA Laura Shields.

Dodatne Informacije

hm.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!