fbpx

Do nazga!

Muzikal svetovnega slovesa The Full Monty je nastal po istoimenskem filmu iz leta 1997, ki je navdušil tako rekoč vse generacije in si prislužil nominacije za štiri oskarje. Zgodba britanskega filma je leta 2000 na odru Broadwaya požela velik uspeh z več kot 770 ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Cankarjev dom, Prešernova 10, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 26 do 29 evrov

Muzikal svetovnega slovesa The Full Monty je nastal po istoimenskem filmu iz leta 1997, ki je navdušil tako rekoč vse generacije in si prislužil nominacije za štiri oskarje. Zgodba britanskega filma je leta 2000 na odru Broadwaya požela velik uspeh z več kot 770 ponovitvami, 20 nominacij za prestižne gledališke nagrade in prejela dve prestižni nagradi: Drama Desk Award 2001 in Theatre World Award 2001. Slovenska različica Do nazga nastaja v režiji Matjaža Pograjca kot dvajseta premiera Špas teatra. Na odru se pojavljajo izjemna gledališka imena, kar smo pri produkcijah Špas teatra že vajeni. Slovensko različico je Lado Bizovičar, tokrat v vlogi prevajalca, umestil na Ravne na Koroškem, nekoč mlado cvetoče mesto z železarsko industrijo. Delavski razred se je medtem znašel na ulici, vendar le do trenutka, ko se šest tehnoloških viškov z neuklonljivim Jernejem Lukowskim na čelu odloči, da bodo po vzoru Chippendales začeli s šovbiznisom, natančneje z moškim striptizom. Vaje in priprave so polne zanimivih, tragikomičnih dogodivščin in sprva kaže, da bo vse skupaj izpadlo kot polomija. Fantje so nerodni, nesproščeni, obremenjeni z različnimi težavami. Najbolj jih muči dejstvo, da morajo izpolniti svoj moto, ki pravi, da so boljši kot profesionalci, saj gredo do konca.

Prejšnje
Urbanobalet

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.